Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL prišla so zaujímavým nápadom: O prvú voľbu v drafte si kluby zahrajú turnaj

NEW YORK - Niekoľko týždňov sa už NHL povinne nemôže hrať. Vedenie súťaže preto vymýšľa rôzne možnosti, ako by sa ročník mohol dohrať.
Zdroj: 33253
Zdieľajte:

Hovorilo sa o tom, že rovno začne play-off alebo že vyraďovacia časť bude s viacerými tímami. V tieni týchto najdôležitejších úvah ale ostáva myšlienka, čo bude s draftom. Ten sa už posunul na neurčito, no otázne ostáva, ktorý tím bude draftovať ako prvý.

Prečítajte si aj

Hecl so sezónou nie je spokojný, na nový ročník sa so zmluvou vo vrecku pripravuje pri starkej

Najväčším problém je, že draftová lotéria by nemusela byť pre všetky kluby fér. Najhoršie výsledky v sezóne 2019/20 mali Detroit a Ottawa, a preto získali najväčšiu percentuálnu šancu, že lotériu vyhrajú.

V zámorí rozmýšľajú aj nad tým, že namiesto lotérie by sa ale hral turnaj. Tu je ďalší háčik. Detroit a Ottawa by v zápasoch mali papierovo nižšie šance ako ostatné tímy, čo by vzhľadom na ich šance v lotérii nebolo fér.

Novinári špekulovali aj o tom, že by niekoľko tímov hralo proti sebe a postupne sa vyraďovali a až potom, v úplnom závere by na jedno či dve stretnutia naskočili aj Red Wings so Senators.

Jednotkou draftu sa takmer 100 percentnou šancou stane útočník Alexis Lafrenière.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: twitter.com

Diskusia

Podobné články