Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Podarená noc pre slovenských hokejistov v NHL

V siedmich prípravných zápasoch pred novou sezónou NHL sa v noci na štvrtok predstavili šiesti slovenskí hokejisti, z nich bodovo sa presadili štyria obrancovia.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Kapitán Bostonu Zdeno Chára a Andrej Sekera z Caroliny sa blysli vo svojich dueloch víťaznými gólmi, navyše Sekera pridal aj jednu asistenciu.

Chára v zápase Bruins s Washingtonom (2:0) zlomil v 55. minúte bezgólový stav, keď v presilovke cloniac pred bránkou súpera dorazil do siete puk po strele spoluhráča Dougieho Hamiltona. Bodku za stretnutím dal gól do prázdnej bránky kanadského veterána Simona Gagneho, ktorý je v Bostone na skúške.

Sekera v 44. minúte súboja NY Islanders - Carolina (2:4) prekonal krajana Jaroslava Haláka v domácej bránke delovkou v presilovej hre a zvýšil vedenie hostí na 3:0. Napokon sa to ukázal byť víťazný zásah, keďže "ostrovania" následne dvakrát skórovali a Carolina pridala ešte jeden gól, keď strelcovi Nathanovi Gerbemu prihral Sekera. Pri druhom góle Islanders asistoval zadák Ľubomír Višňovský. Halák odchytal za newyorský tím celé stretnutie, inkasoval štyri góly a kryl 19 z 23 striel súpera (82,6-percentná úspešnosť zásahov).

V ďalšom stretnutí Edmonton vyhral na ľade Winnipegu 3:2 aj zásluhou asistencie slovenského obrancu Martina Marinčina.

Výsledky:

Boston - Washington 2:0 (za domácich CHÁRA 1+0)

Calgary - Arizona 4:3 pp

NY Islanders - Carolina 2:4 (VIŠŇOVSKÝ 0+1, HALÁK dostal 4 góly, mal 19 úspešných zákrokov - SEKERA 1+1)

Florida - Dallas 3:4 sn

Ottawa - Toronto 3:2

Toronto - Ottawa 3:4 sn

Winnipeg - Edmonton 2:3 (za hostí MARINČIN 0+1)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články