Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Michal Sersen: Existuje hráč, ktorý nemá na Lintnera pekné slová

BRATISLAVA - Slovenský hokej opäť má mierne rozvírené hladiny, ktoré sa na chvíľu podarilo upokojiť.
Zdroj: 33582
Zdieľajte:

Nielen neprávom udelený titul, ale taktiež aj kontrakty hokejistov sú poriadne horúcou témou. Ročník je nedokončený a kluby uviedli, že budú postupovať na základe dodatku k zmluve o vyššej moci. V praxi to znamená, že s okamžitou platnosťou prídu o prácu.

Prečítajte si aj

IIHF prišlo s prekvapujúcou myšlienkou ohľadom MS 2020, ktorú ešte nevie zaručiť

„Teraz riešime, či hráči budú mať právo na výplatu za apríl alebo nie. Kluby riešia to, ako vyplatiť mzdu z minulého mesiaca. Lebo oni majú prevažne malých partnerov, ktorí dostávajú v rámci tejto situácie veľmi vážne ekonomické rany. Kluby zrazu od nich nemajú peniaze. Preto musíme doriešiť primárne to, aby sme vyplatili hráčom záväzky do 15. marca, lebo už to je fuška,“ povedal vo videorozhovore podcastu Boris&Brambor Richard Lintner, šéf Pro-Hokeja. Ten nesúhlasil s tvrdením Valábika, že sú hráči jednostranne vyhodení a ostávajú bez peňazí. Hosťom relácie bol aj bratislavský obranca Michal Sersen, ktorý priniesol zaujímavú informáciu.

Prečítajte si aj

Ukončí úspešnú kariéru trénera, alebo sa opäť vráti na Slovensko?

"Jeden hráč, ktorého nebudem pochopiteľne menovať, išiel za ním a chcel sa poradiť. Po ich debate už nevedel na neho nájsť pekné slová. Nie sme však stotožnení s tým, ako prezentuje, že robí aj pre nás hráčov. Podľa mňa je to opak," trochu rozpačito reagoval skúsený hokejista. Hlava Tipsport ligy stále tvrdila svoje. „Tipsport liga je produkt. A tým sú hokejové zápasy, ktoré hrajú hráči. Pre mňa a kluby sú najpodstatnejší, a tak to je. Bodka,“ uviedol Lintner, ktorý pre istotu ešte dodal: „K rozviazaniu zmluvy vždy príde v prípade obojstrannej dohody.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Boris&Brambor

Diskusia

Podobné články