Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tvrdá realita, tisíce vstupeniek vo vzduchu a výzva k trpezlivosti

ZÜRICH - Prezident IIHF René Fasel už predtým zamietol návrhy o presunutí MS do Ruska či Bieloruska. Obe krajiny sa ponúkli, že zorganizujú šampionát namiesto Helvétov, ale Fasel to rezolútne zavrhol, aj z dôvodu nedostatku presných údajov o pacientoch s koronavírusom v oboch krajinách.
Zdroj: 34689
Zdieľajte:

"Pre medzinárodnú hokejovú rodinu je to tvrdá realita, ktorú však musíme akceptovať. Koronavírus je globálny problém a vyžaduje si veľké úsilie vládnych orgánov na boj proti jeho šíreniu. IIHF musí robiť všetko, čo je v jej silách, aby tento boj podporila. Musíme dať šport bokom a podporiť vlády aj hokejovú rodinu," uviedol v stanovisku prezident IIHF René Fasel.

Prečítajte si aj

IIHF definitívne rozhodlo o MS 2020 vo Švajčiarsku!

"Akceptujeme rozhodnutie IIHF, no pre Organizačný výbor je to samozrejme veľké sklamanie. Pre všetkých je to výnimočná situácia a teraz musíme vyriešiť všetky zostávajúce otázky," povedal generálny sekretár organizačného výboru šampionátu Gian Gilli.

Pozrite si aj

VIDEO Tomáš Tatar poňal výzvu "zostaň doma" svojsky

IIHF zároveň odložila svoj výročný Kongres, ktorý sa mal konať počas šampionátu v dňoch 21. až 23. mája v Zürichu. Jej predstavitelia už predtým vylúčili presun šampionátu zo Švajčiarska do inej krajiny a momentálne sa zaoberajú možnosťou preložiť ho na rok 2021. O tejto záležitosti musí rokovať Kongres, keďže MS sú už pridelené krajinám až do roku 2025.

Prečítajte si aj

Aj Tomáš Záborský komentoval kontroverzný titul v Tipsport lige

Tohtoročný šampionát sa mal konať vo švajčiarskych mestách Zürich a Lausanne, doteraz sa naň predalo vyše 300.000 vstupeniek. IIHF oznámi informácie o možnosti vrátenia peňazí v najbližšom čase a fanúšikov vyzvala k trpezlivosti.

Prečítajte si aj

Pokus dostať sa do NHL nevyšiel, pôjde na Úrad práce?

Na MS 2020 sa mali predstaviť aj slovenskí reprezentanti, v A-skupine v Lausanne si mali zmerať sily s Dánskom, Veľkou Britániou, Bieloruskom, Švédskom, Českom, Nemeckom a Kanadou. V B-skupine v Zürichu sa mali predstaviť Rusko, Fínsko, USA, Lotyšsko, Nórsko, Taliansko, Kazachstan a domáce Švajčiarsko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články