Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hrať bez divákov je ako hrať bez korčúľ, hovorí Novajovský. Tešil sa, že titul Tychy vybojuje na ľade

TYCHY - Slovenský obranca Peter Novajovský odohral svoju piatu sezónu v Poľsku. Ako hráč GKS Tychy vyhral titul aj v ročníku 2019/20, bol už jeho štvrtý počas pôsobenia u našich severných susedov, ale kvôli predčasnému ukončeniu ligy nechutí rovnako. 30-ročný Bratislavčan viac prezradil v zaujímavom rozhovore pre náš portál.
Zdroj: 34615
Zdieľajte:

Súhlasíte že rozhodnutie ukončiť európske ligy bolo správne?

"Jasné, že rozhodnutie je správne. Hrať play-off bez divákov je ako hrať hokej bez korčúľ. Najväčšie emócie a atmosféru predsa robia fanúšikovia na štadiónoch. V prvom rade však ide o zdravie, v takomto prípade hokej nie je dôležitý."

V Poľsku majstra vyhlásili. Na základe čoho?

"Sadli si manažéri klubov, ktorých tímy ešte ostali v play-off. Všetci sa dohodli, že sme vyhrali základnú časť a vo štvrťfinále sme postúpili hladko 4:0. Preto nám udelili titul."

Prečítajte si aj

Ostaňte doma a súťažte s nami o zaujímavé hokejové suveníry

Aké máte pocity z titulu?

"Žiadne. Je to iba slovne oznámené. Mám z toho zmiešané pocity, pretože sme makali celu sezónu, tešili sa, že si ten titul vybojujeme v play-off a budeme oslavovať na ľade s rodinami a fanúšikmi. Najkrajší pocit je zdvihnúť pohár nad hlavu a cítiť ten pocit, ako z človeka opadáva stres z celej sezóny. Cítiť to zadosťučinenie. Bohužiaľ, teraz som ten pocit nezažil. Preto z toho nemám takú radosť."


Peter Novajovský a jeho tituly

  • 2012/13 HKM Zvolen
  • 2015/16 Cracovia Krakov
  • 2016/17 Cracovia Krakov
  • 2018/19 GKS Tychy
  • 2019/20 GKS Tychy

Určite ste sledovali situáciu aj na Slovensku. Čo si myslíte o tom, že tu dali titul Banskej Bystrici?

"Čítal som rozhovor s pánom Kovalom a tiež si myslím, že z toho titulu nemajú takú radosť ako tomu bolo v posledných rokoch. Na druhej strane si ho plne zaslúžili. Sledoval som z Poľska slovenskú ligu a myslím si, že Banská Bystrica nemala herné výpadky. Aj v nadstavbe išli v dobrom tempe. Každopádne mi je strašne ľúto Popradu, pretože aj ten to mal veľmi dobre rozbehnuté. Škoda."

Dajú sa situácie s udelením titulu v Poľsku a na Slovensku porovnať?

"Myslím si, že dajú. Aj keď sa na Slovensku nehralo play-off, tak bola nadstavba a Banská Bystrica si proti ťažkým súperom vytvorila vysoký bodový náskok."

Prečítajte si aj

Banská Bystrica je štvrtýkrát po sebe majstrom, prepísala históriu: Nechutí to rovnako, hovorí Ďatelinka

Ak si odmyslíme udalosti, aká to bola pre vás osobne a celkovo pre Tychy sezóna?

"Pre mňa to bola veľmi dobrá sezóna, pretože sa mi vyhýbali zranenia, čo je pre športovca dôležité a čomu sa veľmi teším. Z pohľadu tímu som tiež veľmi spokojný. Dominovali sme celú sezónu. Veľká škoda, že sa to skončilo takto. Z toho sme boli veľmi smutní."

Ostalo vám teraz veľa času. Ako ho plánujete stráviť?

"Momentálne ho trávim s rodinkou v Tychy. Rozmýšľali sme, či ísť na Slovensko, ale to by sme museli byť v karanténe štrnásť dni, čiže je jedno či sme v Tychy alebo doma."

Hovorili ste už o budúcnosti v Tychy?

"O budúcnosti sa máme baviť budúci týždeň. Povedali mi, že so mnou počítajú na ďalšie obdobie. Uvidíme ako sa nakoniec dohodneme."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články