Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banská Bystrica je štvrtýkrát po sebe majstrom, prepísala históriu: Nechutí to rovnako, hovorí Ďatelinka

BANSKÁ BYSTRICA - Sezóna 2019/20 sa v Tipsport lige nedohrala, ale Ligová rada rozhodla, že titul získala HC ´05 iClinic Banská Bystrica. "Barani" boli v čase ukončenia ligy na čele tabuľky základnej časti/nadstavby.
Zdroj: 34604
Zdieľajte:

Veľa odborníkov aj fanúšikov ostatných tímov pasovali zverencov trénera Dana Cemana za najväčšieho favorita v play-off. K tomu nakoniec nedošlo. V Banskej Bystrici priznávajú, že to nechutí rovnako, ale správa, že sú znova majstrom prináša i zadosťučinenie: "Vyhrali sme titul, zaslúžili sme si to. Hovorí o tom jasne tabuľka, naše výsledky aj predvedená hra. Na ľade sme ukázali, že tento tím si titul zaslúžil. Síce to prišlo takýmto spôsobom kvôli situácii, ktorú nemohol nikto očakávať, ale splnili sme náš cieľ a vyhrali titul štvrtýkrát po sebe," povedal exkluzívne pre náš portál športový manažér klubu Július Koval.

Prečítajte si aj

Tipsport liga spoznala meno majstra!

Nadšený z titulu bol aj hlavný tréner Dan Ceman. Jeho zverenci síce prehrali posledný zápas, na ktorý nastúpili, proti Slovanu po predĺžení, no aj tak sa môžu tešiť. Vo štvrtok večer sú v tejto sezóne spolu poslednýkrát. Ceman tiež exkluzívne pre hokejovysvet.sk uviedol: "Je to divný pocit, ale stále krásny. Opäť sme majstri. Síce sme nehrali play-off, vieme, že to nie je rovnaké. Určite to ale môžeme svojim spôsobom osláviť. Nebudeme však z toho mať ten pocit, aký by sme mali po výhre v poslednom zápase play-off. Aj keby sme titul nemali oficiálne, tak môžeme oslavovať sezónu, ktorú sme zažili, pretože sme išli správnou cestou. Zaslúžili sme si to my aj celá organizácia. Takúto situáciu nemohol nikto čakať. V podstate od 2. Svetovej vojny sa nestalo, že by musela byť súťaž skončená predčasne," hovorí Ceman.

HC ´05 iClinic Banská Bystrica vyhral titul štvrtýkrát po sebe, čo je nový rekord najvyššej slovenskej súťaže. Doteraz sa tešili maximálne trikrát v rade HC Košice. Kapitán Ivan Ďatelinka bol vo vyjadreniach najopatrnejší: "Ťažko sa mi hľadajú slová. Je to určite pekné, že sme sa stali majstrami, ale rozhodovalo sa za okrúhlym stolom a to nie je ani zďaleka to isté ako keby sme si to vybojovali na ľade. Pre športovca to nemá tú správnu chuť. Ja som doteraz poznal cestu k titulu cez play-off, vďaka tvrdej práci, vypätým zápasom. Potom to malo tú správnu emóciu a tá eufória po poslednom stretnutí je nezameniteľná. Sme štvrtýkrát po sebe majstrami Slovenska, prepísali sme históriu, ale nechutí to presne tak, ako sme chceli," dodal skúsený bek pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Alderson rehabilituje v Kanade, vyhol sa operácii: V budúcej sezóne by sa mohol vrátiť do Trenčína

"Podľa súťažného poriadku SZĽH je cieľom hrania ľadového hokeja dosiahnutie športového výsledku alebo porovnanie športového výkonu. SZĽH takým spôsobom zabezpečuje motiváciu hokejistov a družstiev dosahovať čo najlepšie športové výkony a výsledky a za tým účelom udeľuje ocenenia v majstrovských súťažiach. Z tohto dôvodu ligová rada rozhodla oceniť družstvá aj v predčasne ukončenej súťaži," píše sa v stanovisku SZĽH.

SZĽH a športové oddelenie SZĽH vo štvrtok s okamžitou platnosťou rozhodlo aj o predčasnom ukončení všetkých súťaží organizovaných SZĽH a regionálnymi zväzmi ľadového hokeja na území SR. Všetky naplánované prípravné zápasy a turnaje v ľadovom hokeja na území SR sa s okamžitou platnosťou rušia tiež. Doriešenie všetkých športovo-technických dôsledkov bude predmetom ďalšieho zasadnutia riadiacich orgánov SZĽH a všetkých zainteresovaných.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články