Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Juraj Koval vysvetľuje rozkol majstra s Bratislavou Capitals

BANSKÁ BYSTRICA - V priebehu tohto týždňa sa objavila správa, že sa rozišli cesty medzi slovenským trojnásobným majstrom HC 05 iClinic Banská Bystrica a Bratislava Capitals. Kým Dušan Pašek sčasti prezradil dôvod, prečo sa tak stalo, tentoraz sa nechala počuť hlava klubu spod Urpína.
Zdroj: 22745
Zdieľajte:

Juraj Koval opísal koniec participácie s ambicióznym prvoligovým klubom, v ktorom sa spoločne so svojím synom Júliusom angažoval.

Prečítajte si aj

Frustrovaný Marián Studenič

„Bolo už zverejnené, že naša angažovanosť, moja a môjho syna a športového manažéra Júliusa Kovala, v Capitals bola ukončená. V súčasnosti ide o dva samostatné kluby. Je známe, že iClinic je partnerom HC´05 Banská Bystrica, Ivo Ďurkovič z iClinic je predseda predstavenstva Capitals Bratislava, takže personálne prepojenie tam stále je. Pokiaľ ostanú oba kluby v tomto zložení, nič nebráni prípadnej ďalšej spolupráci. Bude sa odvíjať od toho, v akej súťaži napokon skončia Capitals,” hovorí v rozhovore šéf Banskej Bystrice. Zároveň naznačil, že ešte nemusí byť všetkým dňom koniec. Bratislava Capitals vstúpila do rokovaní s nadnárodnou EBEL ligou.

Prečítajte si aj

Hokej ho už neláka, nechce ani trénovať a svojimi hlasivkami zbúra arénu

„To ešte nie je vykryštalizované. My sme vstúpili do Capitals preto, že v apríli 2019 bola ponuka prevziať klub HC Bratislava. V tom čase sme nevedeli, že Slovan nebude hrať KHL. Videli sme veľký priestor, aby sa v Bratislave hrala extraliga. Preto sme súhlasili, že pomôžeme pri kreovaní nového tímu. Až v polovici augusta bolo známe, že Slovan vstúpi do extraligy a my sme už mali podpísané zmluvy s hráčmi a za sebou kus práce s Capitals. Nebolo možné ustúpiť od projektu. Veci sa postupne vyvinuli tak, že môj spoločník Ivo Ďurkovič prejavil záujem o EBEL ligu. Čo sa nezhodovalo s našimi pôvodnými predstavami. Preto sme v decembri dohodou ukončili spoluprácu. Nevylučuje to však jej ľudské nadviazanie, ani na úrovni klubov v budúcnosti, aj keď každý z nás pôjde vlastnou cestou,” pokračoval Juraj Koval a ešte doplnil:

Pozrite si aj

VIDEO Ľadová plocha sa zmenila na ring: Kde je bitka, tam nesmie chýbať slovenský reprezentant

„Sme v kontakte a sledujeme vývoj aj preto, že môj syn Július sa z 90 percent podieľal na vytvorení kádra Capitals pre Slovenskú hokejovú ligu. Zaujíma nás konečný výsledok v súťaži. Cesta do EBEL ligy môže byť zaujímavá pre nového predsedu predstavenstva Iva Ďurkoviča, ktorý má podnikateľské aktivity v Rakúsku. Má to marketingové opodstatnenie. Aj pre slovenský hokej to môže byť dobré, keďže môže ísť o konfrontáciu na inom trhu. Viacerí slovenskí hokejisti by mali možnosť skúsiť kvalitu EBEL ligy. Momentálne je tam minimálne hráčske zastúpenie.”

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články