Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Našťastie sa otvorili dvierka, hodnotil Ceman hororový náraz Bubelu na mantinel

BANSKÁ BYSTRICA - V nedeľu pod Urpín zavítali Košice. Tie síce vyhrávali po zásahu Jakuba Sukeľa, avšak vyrovnať dokázal Ján Brejčák, pre ktorého to bol vôbec prvý gól v sezóne.
Zdroj: 33668
Zdieľajte:

Skúsený obranca nahadzoval puk od modrej čiary a trafil presne do rohu bránky. Navyše, Andrej Košarišťan cez štyroch hráčov pred sebou nevidel vôbec nič: "Som rád, že sa mi podarilo skórovať, aj keď sa na získané body príliš nepozerám. Pred zápasom sme si povedali, že musíme hrať zodpovedne. Vieme, že Košice mali hernú krízu, ale mohlo sa to otočiť dnes aj v ich prospech. Aj po zápase sme si povedali, že musíme hrať na domácom ľade efektívnejšie a dôraznejšie," hodnotil skúsený obranca.

Prečítajte si aj

Košarišťan veril, že v Bystrici už Košice konečne vyhrajú, volá aj po šťastí

Banskobystričania nakoniec uspeli v nájazdoch, rozhodol Jordan Hickmott: "Máme šikovných hráčov, ktorí vedia premieňať nájazdy, no tie sú vo väčšine prípadov o šťastí," tvrdí Brejčák. Logicky však ľutoval nevyužité presilovky v tretej tretine: "S dvoma bodmi proti Košiciam sme určite sme spokojní, no mali sme plno presiloviek, ktoré sme nevyužili a do ďalšieho duelu to musíme určite zlepšiť. Zápasy sa často rozhodujú práve v presilovkách,“ uvedomuje si.

Negatívnym momentom stretnutia bol hororový náraz Miloša Bubelu na mantinel. Ten prešiel po pravom krídle do útočného pásma, hodil si puk na zadný mantinel. V plnej rýchlosti pri ňom mal byť prvý, avšak asi meter alebo dva pred mantinelom ho zozadu krosčekom poslal priamo do bariéry Dalibor Bortňák. Bubela narazil na mantinel tak tvrdo, že sa otvorili dvierka. Práve to bolo šťastie v nešťastí, nakoľko náraz sa tým trochu stlmil. Keby však šikovný domáci útočník narazil do mantinelu tak, že sa dvierka neotvoria, v tom momente pri danej situácii by to mohlo mať katastrofálne následky. Bubela odišiel z ľadu za pomoci lekárov, zamieril do kabíny, duel nedohral. Po stretnutí, keď odchádzal zo štadióna, vyzeral celkom v poriadku a ešte nám stihol povedať, že je v pohode.

Prečítajte si aj

Valábik zisťoval a vysvetlil, prečo sa Southorn v Poprade tak rozohnil

"Mrzí ma zranenie Bubelu po nebezpečnom zákroku zozadu. Šťastím bolo, že sa otvorili dvere na zadnom mantineli, že sa to poddalo pri náraze. Mohlo to ináč dopadnúť ešte horšie," nechal sa počuť kanadský tréner Dan Ceman. Len pre doplnenie. Bortňák dostal trest 2+10 za vrazenie na mantinel. Rovnaký vyfasoval v závere tretej tretiny aj Ján Brejčák, tiež za vrazenie na mantinel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články