Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Valábik zisťoval a vysvetlil, prečo sa Southorn v Poprade tak rozohnil

POPRAD - Televízny expert a bývalý hokejista Boris Valábik zisťoval, prečo sa Jordon Southorn v zápase HK Poprad proti HC ´05 iClinic Banská Bystrica tak veľmi rozohnil.
Zdroj: 32937
Zdieľajte:

Kanadský obranca "baranov", ktorému táto sezóna vychádza bodovo výborne, dostal v stretnutí dokopy 55 trestných minút v rovnakom čase. V 37. minúte mu totiž bol udelený desaťminútový osobný trest, trest do konca zápasu a 25 minút mu na konto pribudlo za trest v hre. Kvôli poslednému automaticky nemohol hrať v nedeľu proti Košiciam a teoreticky mu môže napariť ďalší trest DK SZĽH, nakoľko v zápise sa tresty zapísali ako "Napádanie rozhodcov".

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Boris Valábik poskytol v RTVS svoju verziu, ktorú zisťoval: "Štyria hráči Banskej Bystrice klepkali hokejkami zo striedačky o mantinel. Následne k nim prišiel rozhodca a vybral si z nich Southorna, ktorému udelil osobný trest. Nevysvetlil však, prečo a ani pri následnej snahe Southorna dozvedieť sa dôvod rozhodca nereagoval. Nechcel mu nič vysvetliť. Vzápätí sa vysvetlenia dožadoval aj tréner a prakticky celá striedačka Banskej Bystrice, no rozhodca sa otočil chrbtom a nepovedal nič," hovoril Valábik.

Zároveň poukázal na dve okolnosti. Prvou bolo správanie Southorna: "Aj napriek situácii takto nemal reagovať. Takéto správanie na zápasy nepatrí a nemôže sa vyskytovať nikdy," tvrdí. Druhým problémom bola komunikácia: "Rozhodcovia odmietajú komunikovať a nechcú vysvetľovať svoje rozhodnutia. Všetko je to o komunikácii a keď tá viazne, potom sa stávajú aj takéto situácie," dodal Boris Valábik v RTVS.

Prečítajte si aj

All-Stars 2. ligy priniesol kvalitnú prestrelku, v Žiari videlo zápas takmer tisíc divákov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: RTVS

Diskusia

Podobné články