Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan výsledkovo vyhral hladko, no natrápil sa: Michalovce hrali skvele, chválil Stantien

BRATISLAVA - HC Slovan Bratislava je späť na čele tabuľky. Výhrou proti Michalovciam a súčasne tým, že Košice aj Banská Bystrica prehrali, si vytvoril trojbodový náskok.
Zdroj: 33483
Zdieľajte:

Pre "belasých" to bol v podstate výsledkovo pohodový zápas. V každej tretine strelili po jednom zásahu, výrazne ich však podržal Barry Brust, pretože aj nováčik Tipsport ligy sa vedel do favorita výrazne zahryznúť: "Michalovce hrali ozaj výborne, presne to, čo sme čakali. Boli sme pripravení, že majú výborné brejky, výborný návrat do tretiny, toto všetko sa nám potvrdzovalo celý zápas. Som rád, že sme získali tri body a opakujem, bol to výborný súper s výborným pohybom. Hrali obetavo, mali nebezpečné presilovky, v kľúčových momentoch nás podržal Brust. To bol základ nášho úspechu," chválil protivníka tréner Slovana Roman Stantien.

Prečítajte si aj

Ospravedlňujeme sa fanúšikom, znie z Miškolca. Nové Zámky vytvorili rekord

K trom bodom zavelili silvestrovské posily, pretože skóre otváral Joe Basaraba a na 2:0 zvyšoval Martin St. Pierre. V závere určil konečný výsledok Tomáš Zigo. Na konte má už 23 gólov, v lige je na tom lepšie len Marcel Haščák s 28 zásahmi: "Dosť sme sa natrápili, ale tri body sú doma a to je hlavné. Môžeme byť za to radi. Michalovčania dobre korčuľovali, mali dobrý pohyb, niekedy sme sa nevedeli dostať z pásma. Zatvárali mantinely, brali nám puky, dohrávali súboje, s tým sme mali najväčší problém. Škoda, že sme nedali tretí gól skôr, hralo by sa nám ešte lepšie. Hlavné je, že padol, a dohrali sme to pokojne," vyjadril sa šikovný útočník.

"Myslím si, že sme odohrali oveľa lepšie stretnutie ako predtým. Chceli sme Slovan potrápiť, čo sa nám snáď podarilo. Dostali sme také lacnejšie góly, najmä ten prvý. Chýbal nám impulz do hry a súper nás za to potrestal. Utvorili sme si nejaké šance, ale proti nám stál kvalitný súper, rozhodujúci bol výkon domáceho brankára," nechal sa počuť Miroslav Chudý, tréner HK Dukla Ingema Michalovce.

Prečítajte si aj

Southorn hádzal veci po rozhodcovi, Ceman si nebral servítky: To, ako sa rozhodujú zápasy je hanba pre celú ligu, hovorí
Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články