Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mikúš mal zo Slovenska aj iné ponuky, so Zvolenom bol v kontakte od Vianoc

ZVOLEN - Nová ofenzívna posila HKM Zvolen má za sebou prvý deň s novým tímom. 32-ročný útočník Juraj Mikúš v stredu rozviazal zmluvu s Litvínovom, hneď nato prikývol na zvolenskú ponuku.
Zdroj: 33717
Zdieľajte:

V českom tíme prežil aj pozitívne obdobia, ale v poslednom čase tomu tak nebolo: "Situácia nebola ideálna od začiatku sezóny. Chvíľu bolo dobre, potom zas horšie. Litvínov potreboval urobiť zmenu, pretože momentálne ťahá dlhú sériu prehier. V podstate išlo o vzájomnú dohodu, napriek tomu, že som mal zmluvu aj na ďalšiu sezónu. Chceli podniknúť nejaké kroky k tomu, aby sa zachránili a takto to dopadlo," povedal Mikúš pre web HKM Zvolen.

Prečítajte si aj

Úžasný život v Rige pri fantastických spomienkach na Banskú Bystricu, Maione pracoval na detailoch a prinieslo to úspech

V kontakte s "bryndziarmi" bol už niekoľko týždňov: "Prvý kontakt so Zvolenom prebehol pred Vianocami. V Litvínove to bolo ako na hojdačke. Chvíľu sa zdalo, že všetko už bude v poriadku, potom prišla výmena trénera a moja pozícia začala postupne slabnúť. Nad zmenou som začal premýšľať začiatkom januára. Záujem Zvolena pretrvával a počas tohto týždňa sme sa dohodli," vysvetľoval.

O skúseného útočníka síce stáli aj iné kluby, no zavážil jeden hlavný faktor: "Pokiaľ ide o Česko, nič také sa ku mne nedostalo. Možno nejaké špekulácie, ale nič vážne. Viem, že niekedy v októbri bol v hre Zlín, ale po zmene ich trénera to padlo. Nejaké ponuky boli aj zo Slovenska, no veľa z nich boli skôr také špekulácie, ktoré neviem potvrdiť. Žiadna nebola v podstate tak konkrétna a vážna ako zvolenská. Veľa klubov zrejme ani nevedelo, že v Litvínove končím. Zvolen poznal moju situáciu dlhšie, a preto reagoval," prezradil pre web svojho nového klubu.

Prečítajte si aj

Opustil Trenčín, aby dostal väčší priestor: Nasmeroval si to však až do tretej ligy

Onedlho 33-ročný center alebo pravý krídelník bude v najvyššej slovenskej súťaži pôsobiť prvýkrát od sezóny 2008/09, kedy ako hráč HK 36 Skalica získal v základnej časti fantastických 90 bodov (31+59) a ďalších 23 pridal v play-off. Následne odišiel skúsiť šťastie do zámoria, ale rok hrával iba v AHL za Manchester Monarchs. Ďalšie roky preto spojil s KHL, kde bol súčasťou Dinama Riga, Spartaku Moskva, Levu Popradu aj Praha či Slovana Bratislava. Zvolenský dres na seba súťažne prvýkrát oblečie v nedeľu proti MAC Budapešť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkmzvolen.sk

Diskusia

Podobné články