Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mladý obranca Zvolena odchádza rozvíjať svoj veľký talent do Fínska, v budúcej sezóne by sa mal vrátiť

ZVOLEN - Najmladší člen kádra HKM Zvolen - obranca Oliver Fatul odchádza do konca aktuálnej sezóny na hosťovanie do najvyššej fínskej juniorskej súťaže Nuorten SM-Liiga.
Zdroj: 32213
Zdieľajte:

17-ročný bratislavský rodák naposledy nastúpil na zápas 33. kola na ľade Trenčína, odvtedy sa vo zvolenskej zostave neobjavil. Do piatku 10. januára trvali rokovania vedenia klubu, hráčovho agenta a samotného hráča o jeho ďalšej budúcnosti. Oliver Fatul prezentoval vedeniu HKM žiadosť o prestup do iného klubu, dôvodom mala byť jeho nízka zápasová vyťaženosť a nenaplnenie predstáv o úlohe v tíme.

Prečítajte si aj

Výmena medzi veľkými rivalmi: Slovenský reprezentant mení klub, opačným smerom ide švédsky obranca

Mládežnícky reprezentant Slovenska má za sebou v aktuálnej sezóne niekoľko vydarených turnajov s výberom do 18 rokov, Hlinka Gretzky Memorial Cup, a turnaje štyroch krajín vo Švajčiarsku a v Dánsku, kde bol kapitánom víťazného tímu. Pred juniorským svetovým šampionátom absolvoval prípravu s výberom trénera Róberta Petrovického, do záverečnej nominácie sa však napokon nedostal, čo prispelo k hráčovmu rozhodnutiu zmeniť pôsobisko.

Vzhľadom na to, že zvolenský klub mal záujem o čo najkvalitnejší rozvoj mladého obrancu a jeho zotrvanie v klube aj smerom do budúcna, bolo potrebné nájsť výhodný kompromis pre obidve strany. Oliver Fatul súhlasil s hosťovaním vo fínskej juniorskej lige v tíme Tappara Tampere. Hráč aj klub HKM zároveň súhlasili s uplatnením opcie na ďalšiu sezónu, Fatul by tak mal v ročníku 2020/21 pokračovať pod Pustým hradom. Vzhľadom na to, že je jedným z nádejných slovenských prospektov pre tohtoročný draft NHL, vyhodnotili obidve strany pôsobenie vo Fínsku ako vhodné pre hráčov ďalší rozvoj a príležitosť presvedčiť skautov o svojich kvalitách.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkmzvolen.sk

Diskusia

Podobné články