Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Výmena medzi veľkými rivalmi: Slovenský reprezentant mení klub, opačným smerom ide švédsky obranca

PARDUBICE - Slovenský útočník Matej Paulovič sa stal hráčom Dynama Pardubice, ktoré za neho do Hradca Králové poslalo obrancu Oscara Eklunda.
Zdroj: 27515
Zdieľajte:

O prestupe 25-ročného hráča sa hovorilo už dlhšie, nakoniec ale odchádza do tímu najväčšieho rivala. V tejto sezóne získal v Extralige za 26 zápasov iba šesť bodov (2+4). Nastúpil aj za Prostejov v nižšej súťaži. Súčasťou Hradca Králové bol od roku 2018, kedy prišiel po dobrej sezóne z Nitry. Na Slovensku hrával i za Nové Zámky. V zámorí obliekal dresy tímov Muskegon Lumberjacks a Peterborough Petes.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Predtým pôsobil vo juniorských a dorasteneckých výberoch švédskeho mužstva Färjestad BK. Paulovič reprezentoval Slovensko na MS U18, MSJ 2015, kde získal bronz a aj ZOH 2018. V roku 2013 ho v piatom kole draftoval Dallas Stars. V novom pôsobisku bude pôsobiť do konca sezóny.

"Športové vedenie nášho klubu sa na tomto trejde jednoznačne zhodlo. Matej nepresvedčil trénerov a nevybojoval si stále miesto v zostave. Momentálne sme museli riešiť problém s veľkou maródkou v obrane, takže sme siahli po obrancovi," uviedol generálny manažér HK Mountfield Hradec Králové Aleš Kmoníček.

Paulovič sa v novom pôsobisku stretne s tromi krajanmi. V Pardubiciach už pôsobia aj obrancovia Juraj Mikuš a Michal Ivan a útočník Radoslav Tybor. "Potrebujeme oživiť našu ofenzívu. Matej je mladý útočník, ktorý by nám mohol pomôcť s produktivitou. V minulej sezóne sa mu darilo v Hradci Králové a veríme, že by na svoje úspechy mohol nadviazať v našom drese," poznamenal športový manažér pardubického klubu Dušan Salfický.

31-ročný Eklund pôsobí v Pardubiciach od minulej sezóny, kedy prišiel z JYP Jyväskylä. Najvyššiu fínsku ligu hrával aj za Kärpäť, HPK a KooKoo. Vyskúšal si pôsobenie v nemeckom tíme Iserlohn Roosters a švédsku SHl okúsil ako hráč materského klubu Djurgårdens IF aj Brynäs. Na MSJ získal striebro a celkovo dvanásťkrát si obliekol seniorský dres "Tre Kronor".

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články