Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Do Zvolena prináša skúsenosti aj z fantastického Japonska, jasným cieľom je zisk titulu

ZVOLEN - Možno najrýchlejšia premiéra zámorského hráča v Tipsport lige. Kanadský obranca Logan Stephenson po prílete okamžite naskočil do zápasu jeho HKM Zvolen proti Michalovciam a prispel k výhre 4:2.
Zdroj: 33438
Zdieľajte:

Pôvodne mal na Slovensko pricestovať už skôr, avšak vo "Veľkom jablku" nastala komplikácia: "Po prílete z Toronta do New Yorku som sa musel presunúť z letiska LaGuardia na Newark. Bolo to práve v čase najväčšej premávky v New Yorku. Uviazol som a zmeškal som let," rozprával po stretnutí skúsený bek, ktorý v tejto sezóne hrával za Coronu Brašov v Rumunsku a nadnárodnej Erste lige.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Okamžite naskočil do zápasu, snažil sa hlavne nezaváhať: "Keď idete hrať s nedostatkom spánku a cítite sa byť trochu malátny, príliš vám to nemyslí, musíte hrať veľmi jednoducho. Hlavne som ale chcel hrať naozaj jednoducho, nerobiť chyby a pomôcť k výhre," potešil sa Stephenson.

Síce prišiel do neznámeho prostredia a nepoznal ani spoluhráčov, známa mu bola osoba trénera Dona Nachbaura: "Zohral v mojom príchode veľmi veľkú úlohu. Strávili sme spolu tri roky v Tri-City a má môj rešpekt za to, čo tam odviedol. Je to nesmierne vášnivý tréner. Chce vyhrávať a to chcem aj ja. On je tu, aby vyhral titul, ja tiež," odhodlane hovorí muž, ktorý prišiel formou skúšky a o kontrakt do konca sezóny musí zabojovať.

"Som za túto príležitosť vďačný a beriem ju tak, že sa musím ukázať. Ak niečo chcete, musíte si to zaslúžiť a vybojovať si to. Nehral som zápas skoro mesiac, takže úplne chápem, že mám výpadok, ktorý musím dohnať," uznáva Stephenson. Jeho skúša potrvá dva týždne. Na Slovensku bude pretavovať skúsenosti z celého sveta. V zámorí hrával juniorskú WHL a následne AHL, neskôr si vyskúšal Nórsko, Švédsko aj spomínané Rumunsko. Zaujal ale predovšetkým pôsobením v Japonsku.

Prečítajte si aj

V Tipsport lige je veľký záujem o hráčov Detvy, klub neplánuje výrazné posilnenie

"Naozaj skvelá skúsenosť, stretnúť všetkých tých ľudí a zahraničných hráčov. Vždy hovorím ostatným, choďte to na pár rokov skúsiť, choďte mimo Severnú Ameriku. Japonci sú úžasní. Sú to usilovní. Samozrejme, nemajú také znalosti o hokeji ako napríklad Slováci alebo Kanaďania, ale pracujú naozaj tvrdo a sú veľmi odhodlaní sa učiť. Posledné dva roky som tam pomáhal s trénovaním a rozvojom niektorých hráčov, pre mňa naozaj veľká skúsenosť," spomínal na päťročné pôsobenie v tíme Tohoku Free Blades, s ktorým raz vyhral titul.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články