Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na Slovensku je všetko lacné, pochvaľuje si Versteeg. Hossa a Gáborík sú bohmi

NITRA - Kanadský útočník Kris Versteeg síce v drese Nitry odohral len dva zápasy, potom odišiel na Spengler Cupe, ktorý s Kanadou vyhral a teraz je zranený, no na Slovensko má iba pozitívne reakcie.
Zdroj: 33230
Zdieľajte:

Tie poskytol aj v rozhovore pre kanadskú televíziu Sportsnet. V podcastovom interview na oficiálnej stránke zámorského média hovoril o tom, prečo sa vlastne rozhodol prísť hrať na Slovensko a ako to v našej lige a priamo v Nitre funguje. Mal iba pozitívne slová: "Fanúšikovia sú jedni z najlepších v Európe vôbec, je úžasné pred nimi hrať. Môj brat hráva za Nitru štyri roky, takže som sledoval veľa zápasov. Klub má malý štadión, ale tritisíc ľudí celý zápas nesedí, no povzbudzuje. Ľudia na Slovensku hokej milujú, je to pre nich šport číslo jeden," opisoval Versteeg.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige

V superlatívoch ale neprestával: "Je to veľká divočina. V dobrom. Môj brat spomínal, že v minulej sezóne, keď sa vrátili z finálového zápasu, tak ich v noci pred štadiónom čakalo dvetisíc ľudí," hovoril skúsený kanadský útočník. Pozitívne zaskočený bol aj on: "Keď som prišiel na Slovensko, tak som mal tlačovku a tam bolo zo tridsať kamier a mikrofónov. Bolo to ako tlačovka v NHL. Pre mňa to bola tiež skvelý skúsenosť. Ľudia na Slovensku milujú hráčov zo zámoria, hlavne so skúsenosťami z NHL," tvrdí.

V minulosti si v NHL, kde získal s Chicagom dvakrát Stanley Cup, zahral s niekoľkými Slovákmi: "Marián Gáborík a Marián Hossa sú na Slovensku bohmi," smial sa Kris Versteeg, ktorý ale okrem tejto dvojice pôsobil napríklad aj po boku Michala Handzuša, Tomáša Jurča alebo Andreja Meszároša, Tomáša Kopeckého alebo Petra Budaja.

V krajine pod Tatrami sa mu okrem iného zapáčilo aj stravovanie: "Slovensko má fantastické jedlo a hlavne je všetko lacné. Moja priateľka je z Nórska a tam zaplatíte za pivo dvanásť dolárov. Na Slovensku možno euro alebo trochu viac a naozaj je chutné," pochvaľoval si rodák z Lethbridge. Okrem toho, že chce pomáhať na ľade seniorskému tímu Nitry v Tipsport lige, snaží sa rozvíjať aj svoje trénerské schopnosti.

Prečítajte si aj

Do Zvolena prináša skúsenosti aj z fantastického Japonska, jasným cieľom je zisk titulu

"Pred Spengler Cupom som odohral pár zápasov, potom som šiel do Davosu a teraz som zranený, ale chcem dohrať sezónu v Nitre. V šatni moju minulosť nerieši nikto, ale určite sa snažím pomáhať mladším hráčom, ktorí za mnou aj sami prídu a pýtajú sa na nejaké rady. Podobnú úlohu som mal počas tejto sezóny aj v Rockforde, kde sa snažil usmerňovať mladších," dodal Kris Versteeg.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sportsnet.ca

Diskusia

Podobné články