Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vypadnutie so Žilinou bolo veľké sklamanie, v tejto sezóne sú ciele v Česku úplne odlišné

ZNOJMO - V minulej sezóne sa snažil pomôcť Žiline udržať najvyššiu slovenskú súťaž, teraz má za cieľ prekvapiť so Znojmom v EBEL lige a pokúsiť sa vyhrať titul s mužstvom, ktoré má najnižší rozpočet v súťaži.
Zdroj: 29836
Zdieľajte:

26-ročný Petr Beránek patrí v prebiehajúcej sezóne medzi základné stavebné kamene orlov v nadnárodnej súťaži: "Zo začiatku to bolo ako na hojdačke, avšak výkony sa už ustálil a momentálne sme na víťaznej vlne. Atmosféra v kabíne je ideálna, ale musíme makať ďalej, pretože pred nami je ešte niekoľko zápasov a keď chceme udržať postavenie v prvej päťke, tak musíme zbierať body aj ďalej," uvedomuje si útočník momentálne piateho celku tabuľky. Šieste Bolzano má síce len o bod menej, no dve mužstvá pred Znojmom o jediný bod viac.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige

EBEL liga je známa svojou otvorenosťou, fanúšikov ofenzívny hokej rozhodne musí baviť: "Pre diváka je tento hokej ofenzívnejší, čo mne osobne vyhovuje viac ako systémové ligy. Veľa sa tu korčuľuje, hrá do tela a strieľa. Väčšina tímov je zameraná na útočenie. Len málo z nich hrá do obrany," vysvetľuje Beránek pre náš web. V Znojme už hrával dve sezóny, takže prostredie poznal: "Určite som to bral ako krok dopredu. Pred niekoľkými rokmi som už v Znojme hrával, čiže som vedel do čoho idem. Liga sa ale trochu zmenila. Sú tu kvalitnejší hráči," doplnil.

Rodák z Brna si v českom klube "napravuje chuť" po nevydarenej sezóne v Žiline. Ako hráč MsHK vypadol do nižšej súťaži. Bol však tretím najproduktívnejším mužom tímu. Beránek strelil 16 gólov a pridal 27 asistencií: "Bol to ťažký rok. Trikrát sa menili tréneri, občas to bolo dosť chaotické. Diváci nechodili. Vyhrávalo sa ťažko, bojovali sme o každý bod, hrali na tri formácie, vždy sme doťahovali skóre, málokedy sme vyhrávali. Každý zápas bol pre nás ťažký a museli sme ísť naplno, aby sme nejaké body získali. Sezóna bola náročná fyzicky aj psychicky," otvorene priznáva pre náš web.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica pokračuje v posilňovaní tímu: Prichádza skúsený slovenský brankár s minulosťou v reprezentácii

Všetko vyvrcholilo neúspešnou barážou. V nej síce Žilina viedla už 3:2 na zápasy a mala dva mečbaly, proti Michalovciam nakoniec nevyužila ani jeden a putovala do súčasnej SHL: "V baráži nám chýbali sily. Bolo to veľké sklamanie, nič také som ešte nezažil. Nikdy nechcete zostúpiť. Bolo to nepríjemné a aj keď na pôsobenie v Žiline nespomínam zle, tak to vypadnutie ma veľmi mrzí," priznáva s odstupom času Beránek.

Situácia v jeho bývalom klube mu každopádne nie je ľahostajná: "Ťažko povedať, kedy dokáže klub postúpiť naspäť, ale je v polovici tabuľky a hrá s mladými hráčmi. Ide o to, aby hráči, diváci a celá organizácia dostali nový impulz. Verím, že to pôjde znova nahor," dodal v rozhovore pre hokejovysvet.sk český útočník Petr Beránek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články