Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zámky v prestrelke znova šokovali Slovan: Vo vidine ľahkého víťazstva sa všetko otočilo proti nám, konštatuje Stantien

NOVÉ ZÁMKY - Hokejisti Slovana Bratislava nastúpili v Nových Zámkoch na prvé novoročné kolo už aj so zámorskými posilami, v zostave figurovali Martin St. Pierre a Joe Basaraba, obranca Brett Carson ešte nehral.
Zdroj: 32833
Zdieľajte:

Duel sa pre "belasých" vyvíjal veľmi dobre, po prvej tretine viedli 3:1 a zdalo sa, že ďalší priebeh stretnutia by si mali postrážiť: "Nehovorím, že sme začali zle, no dostali sme dva góly, keď sme nezblokovali strely. Naši hráči tieto situácie podcenili. Potom sa nám podarilo dať kontaktný gól na 1:2, následne sme v závere tretiny urobili zase chybu, po ktorej sme dostali gól na 1:3," hodnotil úvodné dejstvo tréner Nových Zámkov Miroslav Mosnár.

Prečítajte si aj

TOP 5 známych slovenských hráčov, ktorí momentálne nemajú klubovú príslušnosť

V prostrednej časti hry však Slovan prišiel o trojgólové vedenie po zásahoch Stupku, Pospíšila a Juríka. Dvojgólový Puliš v treťom dejstve zachraňoval predĺženie: "V druhej tretine nám súper ušiel na 1:4. Z môjho pohľadu bol zlomový moment, keď sme dali spoza brány gól. To nás nakoplo, hneď sme dali aj ďalší a prišla pozitívna emócia. Potom sa nám podarilo ešte zvýšiť, ale zase sme gól dostali, tentoraz po chybe nášho brankára," pokračoval Mosnár, ktorého rozjasal rozhocujúci gól Petra Obdržálka v predĺžení: "Aj trochu so šťastím sme záver zvládli, aj keď už pri nájazde Pospíšila na bránu mohol padnúť gól. Zápas bol vyrovnaný, obe mužstva dobre korčuľovali, divákom sa to mohlo páčiť," dodal hráčska legenda Slovana.

Novozámčania porazili Slovan v tejto sezóne už druhýkrát. Podarilo sa im to aj na začiatku sezóny a tiež to bolo v divokej prestrelke. V aréne Ondreja Nepelu vyhrali divokým skóre 7:6. Celok z juhu Slovenska sa dotiahol už na dva body pod jedenásty MAC Budapešť, zatiaľ čo Slovan stratil ďalší bod na tretiu Banskú Bystricu. S danými okolnosťami nejavil žiadnu spokojnosť hlavný tréner hostí Roman Stantien, ktorého mužstvo prehralo už šiesty zápas z posledných ôsmich.

Prečítajte si aj

Krídelník, center aj obranca: Gabor zahrá všade, kde to pomôže tímu

"Prvá tretina bola podľa našich predstáv, vedeli sme, čo súper hrá. Viac-menej sme to aj dodržiavali. Celkom nám to tam aj padalo. V druhej tretine sa to všetko, vo vidine ľahkého víťazstva, otočilo proti nám. Prestali sme plniť to, čo nám fungovalo v prvej tretine. Vzhľadom na to, že sme viedli 4:1, niektorí chlapci povolili a to bola voda na mlyn pre bojovný domáci tím. Ten potom perfektne otočil zápas a v tretej tretine sme to chceli otočiť na svoju stranu. V športe to však tak býva, že keď niečo podceníte, ťažko sa to vracia. Aj keď sa nám ešte podarilo vyrovnať na 5:5, v predĺžení mali viac možností domáci a rozhodli," vyjadril sa Roman Stantien.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články