Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Krídelník, center aj obranca: Gabor zahrá všade, kde to pomôže tímu

BANSKÁ BYSTRICA - HC ´05 iClinic Banská Bystrica vyhral na ľade MHK 32 Liptovský Mikuláš až po nájazdoch a nebol ani ďaleko k prehre. V stretnutí chýbali trénerovi Danovi Cemanovi viacerí obrancovia.
Zdroj: 32107
Zdieľajte:

Pre zdravotné problémy neboli na súpisku zaradení kapitán Ivan Ďatelinka, Jacob Cardwell, Martin Nemčík, dlhododo je zranený Adam Žiak, ktorý sa blíži návratu na ľadové plochy a Marek Biro by mal túto sezónu dohrať v Bratislave Capitals. Kapitánske céčko tak mal v treťom dueli po sebe Vladimír Mihalik a poriadnu šancu dostali popri ňom, Brejčákovi a Southornovi aj Petrinec s iba 17-ročným Zubákom. Obaja mladíci v tejto sezóne podávajú spoľahlivé výkony. Siedmym bekom bol ďalší mladík Kobolka. Tréneri Banskej Bystrice však do obrany zaradili Gilberta Gabora.

Prečítajte si aj

Bývalá kanadská opora Banskej Bystrice má v budúcej sezóne posilniť najúspešnejší nemecký klub

"Ráno v deň zápasu nám vypadli ďalší dvaja obrancovia, niektorí nehrali už predošlý zápas. Tréner sa ma spýtal, či by som zahral obrancu a ja som súhlasil," opisoval pre hokejovysvet.sk Gabor: "Niečo podobné sa takmer stalo aj pred rokom v zápase Ligy majstrov proti Plzni, kedy nám tiež chýbalo viacero hráčov. Povedal som si, že to bude zábava a dobrá skúsenosť. Urobím všetko pre to, aby som pomohol tímu," pokračoval v rozprávaní rodák zo Štokholmu.

Stretnutie sa zo začiatku nevyvíjalo podľa predstáv "baranov", ale všetko sa postupne zlepšovalo: "Zo začiatku zápasu som sa cítil trochu divne, keďže som trénoval v pozícii obrancu len na rannom rozkorčuľovaní, čo nebolo nijako dlho. Výrazne mi však pomohol súčasný kapitán Vladimír Mihalik a v poslednej tretine aj Jordon Southorn," ďakoval spoluhráčom, ktorí majú s pozíciou obrancu oveľa rozsiahlejšie skúsenosti.

Prečítajte si aj

MetaTitle: Nemecko Kolín MS17 Hokej MS A Slovensko Taliansko.Taliani v Tipsport lige: Dvaja naturalizovaní, jeden skutočný

"Začal som s niekoľkými divnými zákrokmi, bol som aj vylúčený, ale ako zápas plynul, tak som sa cítil lepšie a prispel som aj ku gólu. Celkovo som šťastný z výhry, ale dúfam, že do budúcnosti nám nebudú chýbať hráči a nastúpim ako útočník. Každopádne, budem hrať tam, kde ma bude v danom čase treba," jasne konštatuje víťaz dvoch slovenských titulov. Na pozíciu brankára sa ale necíti: "Nikdy nehovor nikdy, ale asi by to nebol dobrý nápad," smeje sa Gilbert Gabor.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články