Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Až ma zamrazilo, opisuje Golian pocity po vyradení z nominácie. Kamarátom bude fandiť doma

BRATISLAVA - Minulý rok si na MSJ zahral, druhú účasť po sebe však nepridá. Andrej Golian vypadol zo slovenskej nominácie na poslednú chvíľu. Tréner Róbert Petrovický ho prekvapivo nezobral.
Zdroj: 31953
Zdieľajte:

Stále len 18-ročný bek bol minulý rok v Kanade našim najmladším hráčom. Po MSJ si našiel pevné miesto v zostave Detvy, to má aj momentálne. V prebiehajúcom ročníku strelil jeden gól a pridal dve asistencie. Tréner Petrovický ho použil v oboch prípravných zápasoch s Českom aj Ruskom, smutná správa prišla 23. decembra večer: "V momente ma zamrazilo. Najprv som si to veľmi neuvedomoval, ale potom prišli emócie. Ťažko sa mi hľadajú slová na túto tému," hovorí pre hokejovysvet.sk rodák z Banskej Bystrice.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 10 najväčších hviezd blížiacich sa MSJ

Tento rok mohol patriť medzi tých líderských hráčov, nakoľko z juniorského šampionátu už skúsenosti má, nestalo sa tak: "Bolo to rozhodnutie realizačného tímu. Zamrzelo ma to. Snažil som sa pre tím urobiť svoje maximum. Bohužiaľ, asi to tak malo byť," povzdychol si Golian: "Tréner mi povedal, že nemám aktuálnu formu," prezradil dôvody.

"Počas kempu som sa cítil dobre. Zápasy by som nechcel hodnotiť. Pozrel som si ich a videl som svoje chyby, takže na nich idem pracovať. Určite som si však veril na nomináciu, robil som preto všetko, ale nestačilo to," pokračuje v rozprávaní pre náš web Golian, ktorý v minulej sezóne štartoval aj na MS do 18 rokov. Keďže sa ale narodil v roku 2001, šancu štartovať na MSJ má taktiež o rok: "Budem robiť všetko pre to, aby sa mi tam podarilo prebojovať," doplnil.

Štedrý deň mohol stráviť s rodinou, na 1. sviatok vianočný však už Andrej Golian zarezával na tréningu kmeňového klubu HC 07 WPC Koliba Detva a 26. decembra sa predstaví v zápase Tipsport ligy v Nitre: "V stredu som bol na prvom tréningu. Chalani má podporovali, hovorili mi, že mám na to čím skôr zabudnúť a že mám makať ďalej," vraví mladík.

Kamarátom však pri zápasoch, ktoré odohrajú v Třinci, bude rozhodne fandiť: "Zápasy budem určite sledovať. Chalanom držím veľmi palce. Nie som ten typ človeka, ktorý niekomu niečo závidí. Prajem im, aby sa čo najlepšie ukázali a v pozitívnom svetle reprezentovali Slovensko," verí: "Uvidíme ako chalani zvládnu ten prvý zápas, pretože to bude veľmi ťažké, hlavne po psychickej stránke, ale verím že to dovedú do víťazného konca," dodal v rozhovore pre hokejovysvet.sk Andrej Golian.

Prečítajte si aj

Najdôležitejší zápas na MSJ príde hneď v úvode, Petrovický má od outsidera jasné očakávania
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články