Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 10 najväčších hviezd blížiacich sa MSJ

OSTRAVA - Majstrovstvá sveta juniorov štartujú už 26. decembra. Vybrali sme pre vás desať najväčších hviezd, o ktorých budeme čoskoro počuť výraznejšie aj v NHL.
Zdroj: 31035
Zdieľajte:

Moritz Seider

Nemecký obranca bol jedným z najväčších prekvapení posledného draftu, pretože Detroit Red Wings si ho vybral už zo šiesteho miesta v prvom kole. To mal za sebou kompletnú sezónu v poprednom európskom tíme Adler Mannheim, s ktorým dokráčal do finále a prvýkrát za štyri roky "orly" nevyhrali. V tejto sezóne je súčasťou farmárskeho tímu "červených krídel" Grand Rapids Griffins. Na MSJ bol už trikrát, pred rokom plnil pozíciu kapitána.

Oliver Wahlstrom

Americký útočník má švédske korene. Pred rokom si ho v prvom kole vybral New York Islanders, v tejto sezóne zaň odohral deväť stretnutí, ale zväčša nastupuje v AHL za Bridgeport Sound Tigers. S národným tímom USA do 18 rokov sa tešil na MS zo zlata aj striebra, pred rokom získal na MSJ striebro.

Spencer Knight

Trinástka tohtoročného draftu a najlepší brankár, ktorý by mal v najbližších rokoch získať miesto v NHL. Florida Panthers v ňom má určite obrovskú nádej. Svoj talent rozvíjal v projekte USA hrajúcom USHL a USDP, teraz je jednotkou Bostonu College v NCAA a má jedny z najlepších čísel v celej súťaži. Súčasťou tímu USA na MSJ bol pred rokom, do hry však nezasiahol.

Vasili Podkolzin

Nie úplne nečakaná voľba Vancouveru Canucks, ale určite trochu prekvapivá. Rus išiel do kanadského klubu v tomto roku z desiateho miesta v prvom kole. Rodák z Moskvy bol pred rokom kapitánom "Zbornej" na MS U18, pomohol k striebru a na MSJ získal bronz. V tomto ročníku odohral štrnásť duelov za SKA Petrohrad v KHL, nebodoval. 18 stretnutí absolvoval v rezervných tímoch ruského veľkoklubu v MHL a VHL.

Barrett Hayton

Päťka draftu 2018 si v tejto sezóne našla miesto v zostave Arizony Coyotes, kde nastúpila na štrnásť stretnutí (1+3) a pomaly sa začína dostávať do plnohodnotného tempa NHL. To na chvíľu opustí, druhýkrát po sebe si zahrá na MSJ. Tentoraz bude dokonca kapitánom "javorového listu".

Alexis Lafrenière

V lete 2020 sa stane jednotkou draftu NHL. O tom nepochybuje prakticky nik. Kanaďania tak budú mať prvú jednotku od roku 2015, kedy si Edmonton vybral Connora McDavida. "Kolíska hokeja" takto dlho ešte nečakala. Každopádne, Lafrenière má byť minimálne tak dobrým hráčom ako súčasný kapitán Oilers. Ak to bude pravda, jeho nový zamestnávateľ nájde poklad. Rodák z mesta Saint-Eustache v tejto sezóne ako kapitán tímu Rimouski Océanic v QMJHL, kde vyrastal aj Sidney Crosby, odohral 32 zápasov a získal famóznych 70 bodov (23+47).

Bowen Byram

Ofenzívny obranca išiel v drafte 2019 zo štvrtého miesta do Colorada Avalanche, v tretej sezóne po sebe ale ešte hráva za Vancouver Giants vo WHL. V tomto ročníku získal 19 bodov za 27 stretnutí, v minulom až 97 v 89 dueloch. Byram bude na MSJ štartovať prvýkrát v kariére a hrať môže ešte aj o rok.

Joe Veleno

Od mladého centra si veľa sľubuje Detroit, zatiaľ nastupuje na farme za Grand Rapids Griffins, kde v tomto ročníku získal dvanásť bodov. Pred rokom bol draftovaný v prvom kole po tom, ako v drese mužstva Drummondville Voltigeurs získal v QMJHL až 121 bodov. Na MSJ cestuje druhýkrát po sebe.

David Gustafsson

19-ročný center v tejto sezóne odohral v najlepšej lige sveta 22 zápasov, v ktorých ale bodoval len raz, keď strelil gól. Na MSJ štartoval aj pred rokom, kedy získal tri body (0+3) a primárne hrával v domácej súťaži za HV71. Winnipeg ho draftoval v roku 2018 v druhom kole.

Rasmus Kupari

Bude číslom jeden v tíme Fínska a mužom, od ktorého sa veľa očakáva. Minulý rok sa na MSJ tešil zo zlata a v drese Kärpätu získal 38 bodov, k čomu pridal titul v Liige, avšak v tomto ročníku zatiaľ nazbieral len osem bodov za Ontario Reign v AHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články