Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najdôležitejší zápas na MSJ príde hneď v úvode, Petrovický má od outsidera jasné očakávania

BRATISLAVA - Slovenských hokejistov do 20 rokov čaká na MS v Třinci (26. decembra-5. januára) hneď na úvod kľúčový zápas. Proti nováčikovi v A-kategórii Kazachstanu chcú zvíťaziť, no vedia, že to bude veľmi ťažké. Tréner Róbert Petrovický priznal, že celá príprava smerovala práve k otváraciemu zápasu Slovákov na šampionáte.
Zdroj: 33190
Zdieľajte:

V príprave sa Slovákom výsledkovo nedarilo, prehrali najskôr s olympijským výberom SR 4:7, potom podľahli v Česku domácemu výberu 2:4. V generálke na MS utrpeli debakel 1:9 s Ruskom. "Všetci vieme, že to na šampionáte nebude jednoduché, každý tím má veľkú kvalitu. Musíme zlepšiť najmä súčinnosť obrancov s útočníkmi. V zápase s Rusmi sme mali niekoľko zlých návratov, ale radšej takto prehrať v príprave ako na MS," povedal Petrovický.

Kormidelník Slovenska má spolu s kolegami z realizačného tímu prvého súpera na MS zmapovaného. "Je to ruská škola, ale hrajú trochu inak, sú viac zavretí do defenzívy, videli sme ich v zápase. Záverečná príprava, ale aj príprava po celý rok, smerovala k prvému zápasu. Mali sme ťažké tréningy, teraz je to na nás."

Prečítajte si aj

Na Spengler Cupe sa predstavia dvaja hráči z Tipsport ligy, prepíšu históriu

Mladých Slovákov by k úspešným výsledkom mala ťahať najmä dvojica Oliver Okuliar - Maxim Čajkovič, ktorí majú za sebou skvelú prvú časť sezóny. "Obaja vedia o svojej pozícii v mužstve. Potrebujeme byť kreatívni a strieľať góly. Musia niečo vymyslieť, ale pomôcť musia všetci. Verím, že potvrdia v správnom čase svoje čísla zo sezóny," doplnil tréner SR.

Po zápase s Kazachstanom čaká na Slovákov obhajca titulu z Fínska, potom Švajčiari a Švédi. Krídelník Čajkovič považuje na MS za kľúčový nielen úvodný zápas. "Každý jeden zápas bude kľúčový a do každého musíme ísť na sto percent. Je jedno, či hráme proti Kazachstanu, alebo proti Fínsku. Hráme za Slovensko a musím dať zo seba všetko."

Vyrovnaná sa ukazuje byť brankárska trojica, Samuel Hlavaj, Jakub Lackovič a Samuel Vyletelka. Všetci dostali v príprave šancu, každý mal rovnaké podmienky v boji o post jednotky. V uplynulých troch prípravných zápasoch však inkasovali dokopy 20 gólov. "Zápasy nám ukázali, že musíme hrať naplno celých 60 minút. Môžeme stavať najmä na zápase s Čechmi, teda na tom, ako sme ho odohrali," uzavrel Hlavaj.

Prečítajte si aj

Kanada doplnila na Spengler Cup štvrtého hráča, zahrá si aj druhý najproduktívnejší obranca Tipsport ligy

Konečná nominácia SR 20 na MS:

Brankári: Samuel Hlavaj (Sherbrooke Phoenix, QMJHL/Kan.), Jakub Lackovič (MsHKM Žilina), Samuel Vyletelka (Minnesota Magicians, NAHL/USA)

Obrancovia: Martin Bučko (HC Košice), Boris Česánek (HK ŠKP Poprad), Marcel Dlugoš (MsHKM Žilina/MHK 32 Liptovský Mikuláš), Samuel Kňažko (TPS Turku, Fín.), Dávid Mudrák (TPS Turku, Fín.), Marko Stacha (HK Dukla Trenčín), Oliver Turan (HC 07 Detva), Martin Vitaloš (Rögle Angelholm, Švéd.)

Útočníci: Maxim Čajkovič (Saint John Sea Dogs, QHMJL/Kan.), Róbert Džugan (HK Dukla Trenčín/HC Topoľčany), Martin Faško-Rudáš (Everett Silvertips, WHL/Kan.), Nicolas Ferenyi (HK Dukla Trenčín/HK'95 Považská Bystrica), Dominik Jendek (HC Slovan Bratislava), Kristián Kováčik (HK Dukla Trenčín/MsHK Žilina), Jakub Minárik (HK Nitra), Marek Minárik (MsHK Žilina), Michal Mrázik (Linköping HC, Švéd.), Oliver Okuliar (Lethbridge Hurricanes (WHL/Kan.), Adam Paulíny (MHA Martin), Daniel Vladimír Tkáč (Merritt Centennials, BCHL/Kan.), Viktor Ďurina (HK Dukla Trenčín/MHK Dubnica nad Váhom)

Realizačný tím: manažér - Tomáš Pšenka, hlavný tréner - Róbert Petrovický, asistenti trénera - Viliam Čacho, Martin Štrbák, tréner brankárov - Rastislav Staňa, kondičný tréner - Matej Thomka, video tréner - Patrik Michnáč, lekár - MUDr. Jaroslav Hanulák, maséri - Miroslav Harvančík, Jozef Hrtús, konzultant - Róbert Döme, média manažér - Tomáš Kyselica

Zloženie skupín MS hráčov do 20 rokov:

A-skupina: SLOVENSKO, Švédsko, Fínsko, Švajčiarsko, Kazachstan

B-skupina: Rusko, Kanada, ČR, USA, Nemecko

Program SR v A-skupine MS 20 (všetky zápasy v Třinci):

piatok 27. decembra 15.00 h SR – Kazachstan

sobota 28. decembra 15.00 h Fínsko – SR

pondelok 30. decembra 19.00 h SR – Švajčiarsko

utorok 31. decembra 15.00 Švédsko – SR

Prečítajte si aj

VIDEO Bizardné momenty z NHL: Boqvist fauloval brata po troch sekundách zápasu, pre zranenie duel nedohral ani jeden
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články