Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 6 hráčov, ktorých sa oplatí sledovať na tohtoročnom Spengler Cupe

DAVOS - Aj tento rok sa na Spengler Cupe predstavia zaujímaví hráči a hviezdni hokejisti, ktorých sa rozhodne oplatí sledovať. Určite o nich ešte budeme počuť. Vybrali sme šiestich, jedného z každého tímu.
Zdroj: 33231
Zdieľajte:

Ian Mitchell

Minulý rok to bol Dante Fabbro, kto išiel s tímom Kanady z NCAA na Spengler Cup. V závere sezóny 2018/19 debutoval za Nashville Predators v NHL a teraz je oporou tohto klubu. Podobný príbeh by mohol mať aj 20-ročný Ian Mitchell. V roku 2017 si ho z druhého kola vybralo Chicago Blackhawks. Tretím ročníkom je oporou mužstva University of Denver v NCAA, kde plní aj rolu kapitána. Pri premiére medzi univerzitnou elitou získal tridsať bodov, v predošlej 27 a teraz ich má po osemnástich stretnutiach dvanásť za tri góly a deväť asistencií. Pred rokom si zahral aj na MSJ v Kanade.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 10 najproduktívnejších Slovákov za uplynulú dekádu v NHL

Andres Ambühl

Kapitán HC Davos chce prelomiť streleckú smolu. Tento rok to bude pre neho už trinásty Spengler Cup v kariére, keďže väčšinu kariéru strávil práve v tíme, ktorý ho každý rok usporadúva. Spoločne s ďalšími piatimi hráčmi je aj jeho najlepším strelcom, nakoľko sa presadil jedenásťkrát, lenže problémom je to, že gólov mohol mať dávno oveľa viac. Naposledy sa totiž trafil v roku 2013, odvtedy päťkrát po sebe nezaznamenal ani jeden zásah. Podarí sa striebornému medailistovi z MS a šesťnásobnému majstrovi Švajčiarska túto sériu prelomiť?

Daniel Manzato

Brankár HC Ambri-Piotta bol pred rokom jednou z posíl fínskeho tímu KalPa Kuopio pre Spengler Cup a spoločne s Denisom Godlom si rozdelili na polovicu štyri stretnutia, v ktorých podávali skvelé výkony. Všetko skončilo celkovou výhrou a taktiež účasťou v All-Stars tíme. Titul sa bude snažiť už 35-ročný Manzato zopakovať aj so svojím kmeňovým tímom. Spengler Cup si vyskúša tretíkrát s tretím rôznym tímom, raz nastúpil aj za HC Lugano. Keďže jeho dvojka Benjamin Conz je zranený, do Davosu príde Ludovic Waeber z Fribourgu.

Prečítajte si aj

Na Spengler Cupe sa predstavia dvaja hráči z Tipsport ligy, prepíšu históriu

Lauri Korpikoski

Určite najskúsenejší hráč TPS Turku. Fínske mužstvo sa nachádza na poslednom mieste Liigy, čiže Spengler Cup by mohol byť dobrým budíčkom do ligovej sezóny. Každopádne, 33-ročný kapitán TPS má bohatú minulosť v NHL, kde odohral takmer sedemsto duelov za Phoenix, NY Rangers, Edmonton, Dallas či Columbus. Vo Švajčiarsku vyhral titul s ZSC Lions. Fínsko dvakrát reprezentoval na MS a raz na ZOH 2014, kde bral bronz. Jeho súčasná zmluva s materským klubom platí až do roku 2024.

Philip Larsen

Najproduktívnejším hráčom ruského tímu Salavat Yulaev Ufa je síce útočník Linus Omark, avšak nemenej zaujímavým hráčom v mužstve je aj ďalší európsky Severan. 30-ročný dánsky obranca pôsobí v Ufe už tretím rokom, v tejto sezóne získal 25 bodov za deväť gólov a šestnásť asistencií, len štyria obrancovia KHL sú na tom lepšie. Naposledy rozhodol v predĺžení v rámci World Games zápas proti Kazani v Davose. Na Spengler Cupe si Larsen zahral už za Jokerit, v dvoch zápasoch sa trafil raz. Na konte má taktiež 151 štartov v NHL. Dánsko reprezentoval šesťkrát na MS.

Prečítajte si aj

VIDEO Najlepším hráčom dekády v NHL je Crosby, do TOP 100 sa dostali traja Slováci

Martin Gernát

Slovenský obranca je štvrtým najproduktívnejším hráčom Třinca a najproduktívnejším obrancom Extraligy. Strelil štyri góly a pridal až osemnásť asistencií. Napriek tomu si tento rok ešte neobliekol národný dres Slovenska. Za českých "oceliarov" si vyskúšal Spengler Cup aj pred rokom, strelil jeden gól a v roku 2017 nastúpil na najstaršom turnaji sveta za HK Mountfield Hradec Králové. Gernát má skúsenosti so Švajčiarskom aj z krátkeho pôsobenia v Lausanne HC v NLA.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články