Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Najlepším hráčom dekády v NHL je Crosby, do TOP 100 sa dostali traja Slováci

NEW YORK - Rok 2019 sa nám blíži ku koncu a tým pádom končí aj jedna dekáda. Čo sa týka hráčov NHL, dominoval v nej Sidney Crosby.
Zdroj: 33229
Zdieľajte:

Aspoň tak to hovorí americká televízna stanica ESPN, ktorá zostavila veľký rebríček sto najlepších hráčov uplynulej dekády. Kapitán Pittsburgu Penguins vyhral v rokoch 2015 a 2016 Stanley Cup, okrem toho má na konte aj nespočet individuálnych trofejí. Na druhom miesta sa umiestnil Connor McDavid napriek tomu, že v NHL je ešte krátko. Jeho famózne výkony ho však vyšvihli aj pred tretieho Alexandra Ovečkina.

Prečítajte si aj

VIDEO Bizardné momenty z NHL: Boqvist fauloval brata po troch sekundách zápasu, pre zranenie duel nedohral ani jeden

Do prvej desiatky sa ďalej dostali Erik Karlsson, Henrik Lundqvist, Jevgenij Malkin, Patrice Bergeron, Steven Stamkos, Patrick Kane a uzatvára ju Duncan Keith. V TOP 100 sú traja Slováci. Najvyššie miesto patrí Zdenovi Chárovi, je 24. v poradí. 67. miesto obsadil Marián Hossa a na 86. priečke skončil Marián Gáborík.

"Chára získal svoju jedinú Norrisovu trofej krátko pred štartom tejto dekády, ale až za posledných 10 rokov sa začala skutočne rešpektovať jeho veľkosť. Ako dominantná defenzívna sile viedol dekádu s 216 plusovými bodmi a Bruins mali s Chárom na ľade v každej sezóne, s výnimkou jednej, 91,8% úspešnosť zákrokov. S 336 bodmi je 21. medzi obrancami a trikrát bol nominovaný na Norrisovu trofej," konštatuje novinár Wyshynski z ESPN.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: espn.com

Diskusia

Podobné články