Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na Spengler Cupe sa predstavia dvaja hráči z Tipsport ligy, prepíšu históriu

DAVOS - Ešte nikdy sa v novodobej histórii nestalo, aby hráč najvyššej slovenskej súťaže štartoval na Spengler Cupe.
Zdroj: 33230
Zdieľajte:

Tento rok sa tak stane dokonca dvakrát, pretože tréner Craig MacTavish a generálny manažér Sean Burke povolali do tímu Kanady duo Kris Versteeg (HK Nitra) a Nick Ross (DVTK Jegesmedvék Miškolc). Obaja sa budú snažiť na najstaršom turnaji sveta vybojovať pre "javorový list" historický šestnásty titul. Momentálne ich má táto krajina rovnako ako domáci HC Davos a síce pätnásť.

Kris Versteeg

Skúsený krídelník v tejto sezóne posilnil Nitru, nakoľko za ňu už niekoľko rokov hráva jeho brat Mitch Versteeg. Nastúpil zatiaľ len dvakrát, získal jednu asistenciu. Už pri príchode bolo avizované, že od začiatku nedávnej reprezentačnej prestávky, kedy Slovensko opustil, do 5. januára dostane voľno a zúčastní sa Spengler Cupu, na ktorom ešte nikdy neštartoval. Dres národného tímu mal na sebe len raz a to na MS U18.

Prečítajte si aj

Kanada doplnila na Spengler Cup štvrtého hráča, zahrá si aj druhý najproduktívnejší obranca Tipsport ligy

Nick Ross

30-ročný bek získal za 28 zápasov Tipsort ligy v drese DVTK už 26 bodov, keďže strelil päť gólov a pridal 21 asistencií. V našej súťaži je na tom zo zadákov lepšie len Jordon Southorn hrajúci za HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Ten nám ale prezradil, že z kanadského tímu ho o možnosti zahrať si na Spengler Cupe nekontaktoval nik. Samotný Ross na Slovensku hrával aj za HKM Zvolen, Kanadu dosiaľ reprezentoval len ako junior na Hlinka Gretzky Cupe.

Éric Faille & Mathew Maione

Kanada oproti pôvodnej nominácii nejaké veci zmenili či doplnili. Najskôr z nej vypadol pre zranenie útočník Cory Emmerton, nahradil ho bývalý hráč HC ´05 iClinic Banská Bystrica, dvojnásobný majster Slovenska a najproduktívnejší hokejista uplynulej sezóny Tipsport ligy - Éric Faille, ktorému momentálne patrí status tretieho najproduktívnejšieho muža druhej švajčiarskej súťaže NLB. Následne boli povolaní ďalší dvaja hráči. Prvým bol obranca Mathew Maione, v sezóne 2016/17 najproduktívnejší obranca Tipsport ligy, táto sezóna v Kunlune mu nevyšla, momentálne je na skúške v Diname Minsk. Doplnil ho útočník Blair Riley z Cardiffu Devils.

Prečítajte si aj

VIDEO Švajčiarsky klub získal na Spengler Cup štyri posily, prichádza aj skúsený Kanaďan
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články