Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Zahraničného odborníka strieda domáci: Novým šéfom športového oddelenia najúspešnejší tréner SR

BRATISLAVA - SZĽH dva roky spolupracovalo s fínskym odborníkom Jukka Tiikkajom, ktorému skončila zmluva. Nastal tak čas obsadiť jeho pozíciu novou tvárou.
Zdroj: 32862
Zdieľajte:

V tomto prípade sa partia ľudí okolo Miroslava Šatana už nepozerala do zahraničia, ale uprednostnili človeka z domáceho prostredia. Novým šéfom športového oddelenia SZĽH sa stal úspešný tréner Ján Filc, ktorý získal s reprezentáciou striebornú medailu v roku 2000 a zlatú o dva roky neskôr. K ďalšej a vôbec historickej sa mohol dopracovať pri druhom účinkovaní v roku 2010 na ZOH vo Vancouveri. Duel o 3. miesto s Fínskom Slovensko nezvládlo.

„Zámerom zriadenia Športového oddelenia bolo zjednotiť oddelenia, ktoré sú neekonomického charakteru a zaoberajú sa športom. Sú to oddelenia, ktoré riadia súťaže či úsek reprezentácie. Patrí sem aj metodické oddelenie, ktoré má za úlohu vzdelávať trénerov, organizovať kurzy a šíriť nové poznatky. Všetky tri oddelenia sa snažíme dostať pod jedného človeka. Preto sme požiadali Jána Filca, aby nám v tom pomohol," ozrejmuje v dialógu pre sport.sk prezident zväzu a generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Prečítajte si aj

VIDEO Košice riešia problém: Dohrajú hokejisti sezónu v Steel aréne?

66-ročný tréner bol v minulosti ostro kritizovaný bývalým obrancom Borisom Valábikom, z ktorého je v dnešnej dobe hokejový expert RTVS. „Rozhodol sa nám pomôcť. Teraz bude zastrešovať celé športové oddelenie. Čoskoro doriešime, akú to bude mať formu. Malo by ísť o orgán, ktorý by mal celú športovú časť na zväze zastrešiť tak, aby jednotlivé oddelenia medzi sebou viac komunikovali. Vedeli o tom, čo sa na každom z nich deje, aby úsilia jednotlivých úsekov mali spoločný cieľ a smerovanie,“ pokračoval Šatan, ktorý bol v "medailových" rokoch 2000 - 2002 Filcovým zverencom.

Prečítajte si aj

DK SZĽH rieši správanie divákov v Košiciach a Nitre: Spúšťačom spoločný menovateľ

Odchovanec Topoľčian ešte doplnil, o čom prehodil zopár viet s Tiikkajom. "Veci, ktoré fungujú vo Fínsku, na Slovensku nejdú, pretože si ľudia nedôverujú. Toto je niečo, čo sa nielen my v hokeji musíme snažiť odstrániť. Je to výzva pre celú spoločnosť, aby tu bola dôvera vyššia. Bohužiaľ, je to naše prostredie. A presne toto boli prekážky, na ktoré Jukka Tiikkaja narážal,“ dodal pre sport.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články