Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

DK SZĽH rieši správanie divákov v Košiciach a Nitre: Spúšťačom spoločný menovateľ

BRATISLAVA - DK SZĽH sa zaoberá nešportovým správaním divákov na štadióne v Košiciach a Nitre.
Zdroj: 33049
Zdieľajte:

Oba kluby sa stretli s navrátilcom HC Slovan Bratislava. Belasí zažívajú vybičované atmosféry takmer na každom súperovom ľade. Prvý prípad je datovaný z predohrávky 1. kola na východe a druhý v 9. kole pod Zoborom.

Prečítajte si aj

VIDEO Košice riešia problém: Dohrajú hokejisti sezónu v Steel aréne?

„DK SZĽH na základe správy delegáta začína disciplinárne konanie pre podozrenie zo spáchania disciplinárneho previnenia (nešportové správanie sa divákov podľa čl. 1 bodu 1.1 II. oddielu II. hlavy osobitnej časti Disciplinárneho poriadku SZĽH),“ píše sa v stanovisku na webe zväzu. Na základe Disciplinárneho poriadku SZĽH by mali hroziť finančné pokuty. Ten sa delí na tri odseky. V prvom hrozí pokuta vo výške 500€, ak sa skandovali alebo vyobrazovali nadávky. V ďalšom prípade môže byť udelená pokuta vo výške 1500€. Najhoršia je posledná možnosť.

Prečítajte si aj

VIDEO Zlomil si ruku, ohrozený možno aj zvyšok ročníka

„Za nešportové správanie sa divákov sa považuje grafické vyobrazenie alebo hromadné skandovanie národnostnej, rasovej alebo náboženskej urážky a hádzanie nebezpečných predmetov na ľad a do priestorov hráčskych lavíc a trestnej lavice, po odchádzajúcich družstvách a rozhodcoch (napr. sklenené fľaše, kovové predmety, petardy) alebo keď bolo potrebné prerušiť hru za účelom odstránenia predmetov a očistenia ľadovej plochy.“

Prečítajte si aj

VIDEO Otec mu na cestu pribalil rady, MS majú prednosť pred Vianocami

Ak sa diváci dopustia takéhoto priestupku, hrozí klubu pokuta do výšky 3000€. Ak sa to bude opakovať, je v hre zavretie štadióna na päť stretnutí a pokuta sa zdvojnásobí. V tomto prípade Košiciam ani Nitre takáto možnosť by nemala hroziť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články