Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Hlavný ťahúň je na ceste, ligový talent očakáva prínos kvality z Kanady

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov sa stretla v pondelok v Žiline na začiatku záverečnej fázy prípravy na juniorský šampionát v Česku (26. decembra - 5. januára). Tréner Róbert Petrovický po nej preriedi tridsaťčlennú nomináciu, jeho zverenci odohrajú 13. decembra prípravný zápas proti Olympijskému výberu SR. Na ďalší týždeň 22. decembra odohrajú duel v Třinci proti Čechom a o deň neskôr po stretnutí s Ruskom v Žiline oznámi tréner konečnú nomináciu na šampionát.
Zdroj: 32029
Zdieľajte:

V pondelok sa na zraze ešte nehlásili hokejisti pôsobiaci v zámorí. Útočník Martin Faško-Rudáš z Everett Silvertips a ani krídelník Oliver Okuliar, ktorý v 27 dueloch WHL za tím Lethbridge Hurricans nazbieral 34 bodov za 18 gólov a 16 asistencií. "Chalani prídu v stredu, v tejto chvíli nasadajú do lietadiel. Ja im prajem šťastnú cestu a verím, že prídu v poriadku," povedal Petrovický a dodal: "Čo sa týka Okuliara, má formu, mali sme spolu aj individuálnu debatu. Tú sme však mali aj s ostatnými. Je zdravý, teší sa a verím, že bude pokračovať v dobrých výkonoch."

Prečítajte si aj

Ramsay musel urobiť štyri zmeny pred Švajčiarskym pohárom, trojzáprah z Detvy sa rozpadol

Tréneri chcú mať až do konca prípravného obdobia k dispozícii päť formácií, aby hráči stále cítili konkurenciu. "Teraz musíme ísť deň po dni. Chalani prišli z rôznych kútov Slovenska, niektorí mali v nedeľu ešte zápasy. Verím, že sa dobre pripravíme na záverečný turnaj. Aj doteraz chalani v príprave svedomito pristupovali ku svojim povinnostiam. Verím, že sa každý deň posunieme dopredu," dodal tréner Slovenska.

Prečítajte si aj

FOTO Ťažké zranenie v priamom prenose: Redaktorka RTVS dostala s pukom do oka!

Hráči sa na záverečnú časť prípravy tešili, nálada v tíme je podľa útočníka Martina Chromiaka vynikajúca: "Neberieme sa ako konkurenti, aj keď to tak v podstate je. Každý sem prišiel bojovať o miesto a každý z nás sa chce dostať do konečnej nominácie. Sme dobrá partia a každý jeden tomu druhému doprajeme, aby sa do nej dostal."

Na ďalší týždeň sa k tímu pripojí aj Maxim Čajkovič, ktorý by mal patriť medzi hlavných ťahúňov. Osemnásťročný krídelník sa stal najvyššie draftovaným slovenským hokejistom v tomto roku. V 3. kole si ho z celkového 89. miesta vybral klub NHL Tampa Bay Lightning. V juniorskej súťaži Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL) si v tejto sezóne v drese Saint John Sea Dogs pripísal v 16 zápasoch 22 bodov (10+12).

Prečítajte si aj

VIDEO Tréning, oddych a naštartovanie motora nanovo

Na pondelňajší zraz však neprišli všetci hráči v stopercentnom zdravotnom stave. "Nomináciu budeme postupne zužovať. Máme aj nejaké zranenia, ale o tomto je príprava, aby sme hneď vedeli zareagovať. Sme pripravení na rôzne možnosti," povedal Petrovický.

Prečítajte si aj

VIDEO Dostal fanúšikov do varu, získal Stanley Cup a pobil sa s Tatarom: Americký obranca sa musí baliť

Slovenských juniorov čakajú pred MS ešte tri prípravné zápasy. Tie otestujú mužstvo zo všetkých stránok. "Budeme sa v tréningoch venovať všetkému a zápasy nám ukážu, na čom potom neskôr musíme pracovať najviac. Máme veľmi kvalitný tím a keď sa doplní o hráčov z Kanady, bude ešte silnejší. Záverečná nominácia bude veľmi kvalitná," uzavrel Chromiak.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články