Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poprad potvrdil skvelú formu v Banskej Bystrici, súpera chválil aj Gabor

BANSKÁ BYSTRICA - Pred reprezentačnou prestávkou hráči HK Poprad len potvrdili svoju výbornú formu z posledných stretnutí, vyhrali aj na ľade majstrovskej Banskej Bystrice (2:1).
Zdroj: 33080
Zdieľajte:

"Kamzíci" vyhrali sedem stretnutí po sebe, pričom porazili okrem iného aj Slovan, Zvolen či Trenčín a Liptovský Mikuláš rozniesli výsledkom 8:0. Zverenci Petra Mikulu naposledy prehrali ešte 22.11.2019 v Košiciach, v tabuľke poskočili na piate miesto o bod za Trenčín: "Teší nás sedemzápasová víťazná séria. Tím sa dal už dohromady, začali sme hrať to, čo máme. Začíname odzadu, snažíme sa čo najmenej gólov dostať a niečo dopredu upliesť. Vychádza nám to a verím, že to pôjde takto aj ďalej," hovorí Lukáš Handlovský.

Prečítajte si aj

Otec si zahral so synom, Stümpelovcom sa splnil sen: Pocity sa nedajú opísať slovami

Skúsený útočník, ktorý počas sezóny prišiel do Popradu zo Zvolena je odchovancom Banskej Bystrice: "Sme radi, že sme vyhrali v ťažkom prostredí. Myslím si, že sme hrali dobre. Dokázali sme s Bystričanmi korčuľovať, eliminovať určité veci súpera – v čom je silný. Bolo to o maličkých chybách, pretože nebolo veľa šancí na jednej či druhej strane, aj brankári výborne chytali," hodnotil stretnutie.

Spokojnosť s obratom z 0:1 na 2:1 v prospech tímu spod Tatier prejavil aj tréner Mikula: "O zápase rozhodla prvá tretina, pretože Banská Bystrica hrala v nej kultivovaný hokej. My sme boli ustráchaní. Našťastie sa nám podarilo vyrovnať a úvodné dejstvo skončilo 1:1.V druhej tretine sa nám podarilo streliť druhý gól a so sebavedomím Bystrice to začalo otriasať. Nám sa hra začala dariť, odrážali sa k nám puky, výborne sme blokovali a vynikajúci výkon podal aj brankár Vošvrda. Veľké srdce zabezpečilo, že odchádzame z Banskej Bystrice ako víťazi," nechal sa počuť na tlačovke.

Prečítajte si aj

Asselin aj Horanský získali v jednom zápase po štyri body, Failleho Kloten ostáva prvý

Kanadský kouč HC ´05 iClinic Banská Bystrica hovoril o náročnom programe, ktorý sa podpísal pod túto prehru aj napriek tomu, že "barani" od druhej minúty viedli zásahom Šilleho: "Od druhej tretiny to bol nemasný – neslaný hokej. Puky sa odrážali viac súperovi než nám. Poprad hral dobre, ale videli sme málo prihrávok, možno dve v rade tak na jednej ako aj na druhej strane. My sme nedokázali reagovať na hru hostí. Chýbala nám energia. Predsa len bolo badať, že hráme ôsmy zápas za 17 dní. Žiaľ nevytvorili sme si za 60 minút dostatočný počet šancí na to, aby sme mohli vyhrať," povzdychol si. Banskobystričanom nepomohol ani Cason Hohmann, navrátilec po zranení.

Na náročný program sa ale nechcel vyhovárať Gilbert Gabor: "Chýbali nám góly, dali sme iba jeden, čo bolo málo. Nevyužili sme šance, ale na nedostatok síl sa nechceme vyhovárať. Poprad mal podobný rozvrh zápasov ako aj my. My sme boli v tomto zápase akosi pasívnejší," rozprával rodák zo Štokholmu.

Nezabudol ani pochváliť zlepšujúce sa výkony Popradu: "Poprad hrá v posledných zápasoch veľmi dobrý hokej. Potvrdil to aj u nás. Navyše sa mu proti nám darí, vedia to na nás. Posilnili sa, už sú iným mužstvom ako na začiatku sezóny. Majú teraz oveľa väčšiu kvalitu," dodal Gabor.

Prečítajte si aj

VIDEO Zigo je spájaný s možnosťou prestupu do druhej českej ligy
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články