Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ani nevedel, kto mu volá: Záujemcu o jeho služby spoznal po hlase

MICHALOVCE - Zemplínčania si napravili chuť po smolnej prehre vo Zvolene a vo svojej pevnosti im druhýkrát v ročníku padla za obeť Detva. Sčasti bolo "vymaľované" už po prvej tretine pri výsledku 3:0. Strelecky sa prebudil Fín Ville Korhonen a debut na Zemplíne zažil Eduard Šimun, ktorý sa presunul z ďalekej Nitry do Michaloviec.
Zdroj: 32945
Zdieľajte:

"Prvú tretinu som sa cítil hrozne. V Nitre som nebol dva dni na ľade pre problémy so zápästím. Medzitým sa riešil môj prestup na Zemplín. Cesta sem bola náročná a aj tréneri nám vtedy dali poriadnu dávku do tela. Dostal som sa do útoku k Hvilovi, ktorého poznám z Banskej Bystrice i Chalupovi, ktorý je zase výborný korčuliar. Čo k zápasu? Mali sme šance, dali sme dosť gólov a ľudia odchádzali spokojní," obzeral sa za svojou premiérou vo východoslovenskej Dukle Eduard Šimun.

Prečítajte si aj

VIDEO Pánik? Je viac ako strelec, znie z kabíny "Caps"

Corgoni uplynulý týždeň oznámili príchod nielen hviezdy svetového formátu Krisa Versteega, ale aj Coltona Yellowa. Automaticky nastal pretlak v kádri a niekto musel z kola von. Vyšlo to na legionára Dylana Olsena a slovenského útočníka, ktorý chytal nejaké skúsenosti aj v národnom tíme. "Aby som neklamal, dlhšie sa o tom pošuškávalo, ale musím priznať, že sám som nebol spokojný so svojimi výkonmi. Asi po ôsmich zápasoch som aj sám zvažoval, že sa z Nitry poberiem. Už vtedy som nevidel perspektívu z hľadiska môjho rastu. Samozrejme, na nikoho nebudem kydať. Dostal som sa do toho vlastnou vinou," opísal "konečnú" pod Zoborom odchovanec topoľčianskeho hokeja.

Prečítajte si aj

VIDEO Famózna forma Tatara, trpký návrat Černáka

Trénerovi nováčika Miroslavovi Chudému voľný Šimun zapasoval do plánov. Nielen že mohol vystužiť útočné rady Dukly týmto robustným centrom, ale najväčšiu rolu zohrala skutočnosť, že práve on vytiahol 24-ročného centra do mužského hokeja. Bolo to ešte v sezóne 2012/13 v Banskej Bystrici. "Pán Chudý bol prvý, ktorý mi volal. Priznávam, že som ani nevedel, kto mi volá, keďže som nemal uložené jeho číslo. Spoznal som ho iba po hlase (úsmev). Keď som ho počul, bol som rád, že si na mňa po rokoch spomenul. Vďačím mu za veľa, nakoľko mi otvoril dvere do seniorského hokeja," adresoval slová chvály svojmu staronovému šéfovi Šimun.

Prečítajte si aj

VIDEO Marinčin opustil Toronto Maple Leafs

V utorok narazia Michalovce na Banskú Bystricu. "Rande" si dajú pod Urpínom. Majster bude vyburcovaný, pretože na sklonku novembra ťahal za kratší koniec. "Bolo by dobré, keby som sa domácim pripomenul gólom. Je to už dlhá doba, čo som nezdvihol ruky nad hlavu. Myslím si, že to mám stále v sebe. Už aj zápas proti Detve naznačoval, že sa vraciam do tempa. Rovnako tak mi pracujú ruky, ale neviem, prečo som v Nitre pociťoval taký blok," dodal na záver Eduard Šimun.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články