Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Versteegov splnený sen so slovenským rukopisom, do Nitry si prišiel pre titul a možno zmení názor

NITRA - V pondelok popoludní sa v tlačovom stredisku hokejovej Nitra arény uskutočnila tlačová konferencia, kde Corgoni oficiálne predstavili najčerstvejšiu posilu zvučného kalibru - útočníka Krisa Versteega.
Zdroj: 33002
Zdieľajte:

33-ročný dvojnásobný držiteľ Stanley Cupu už vlani koketoval s možnosťou naskočiť do nitrianskeho dresu, ale prekážku robil vtedajší zamestnávateľ z KHL Avangard Omsk. Vedenie slovenského vicemajstra nedokázalo splniť požiadavky ruského klubu. Versteeg tento ročník začal v AHL, kde však pomerne rýchlo skončil. Druhá cesta na Slovensko sa tak mohla bez problémov dokončiť.

Prečítajte si aj

VIDEO Kabáč nabonzoval Beskorowanyho, Ceman bol rozladený zo začiatku súboja

"Hovorili sme o možnosti príchodu už skôr. Je to pre mňa vzrušujúce. Som nadšený, že tu môžem byť, pretože som s bratom nehral veľmi dlho. Hovoril mi o skvelých fanúšikoch a krásnom meste. Bude to moja posledná sezóna v kariére, preto by som rád vyhral titul. Momentálne som nastavený tak, že po sezóne skončím," uviedol pred novinármi Kris Versteeg, ktorý svoj význam posilniť Nitru stále pripisuje možnosti hrať po boku mladšieho brata Mitcha. "Je možné, že zmením názor. V hokeji to môžu priniesť výhry. Pre mňa je najdôležitejšie, že budem spoločne s bratom v jednom tíme. Ak budeme aj v jednej formácii, bude to o to lepšie, ale na tom až tak nezáleží," nekladie dôraz na pôsobenie v rovnakej lajne so svojím súrodencom.

Prečítajte si aj

VIDEO Liptovský Mikuláš do konca sezóny s novou brankárskou dvojicou

Klub spod Zobora už dlho razí zámorskú cestu, ale persona dlhoročného hráča NHL je najväčším úlovkom. Keďže ide o hokejistu, ktorý pochádza z kolísky hokeja a má na konte aj prestížny Stanley Cup. "Očakávam od seba, že budem rozdielový hráč. V každej lige. Tlak určite bude, ale ja si ho nepripúšťam. Je asi pravda, že budem jeden z najlepších zahraničných hráčov v histórii súťaže, ale každý deň mám rovnaké nastavenie. Nebol som dlhšie na ľade, ale pravdepodobne v piatok by som mal hrať. Hovoril som o tom s trénermi," naznačuje svoju premiéru v našej najvyššej súťaži Versteeg.

Prečítajte si aj

V prvom zahraničnom angažmáne exploduje: Bývalý mladík Trnavy patrí medzi opory nórskeho klubu

V drese Chicaga sa stretol s naším bývalým útočníkom Mariánom Hossom, ktorého opísal v superlatívoch. "Mám kamarátov zo Slovenska ako Kopecký, Gáborík či Hossa. Majo bol môj idol a splnil sa mi sen, že som si s ním mohol zahrať. V roku 2010 sa ma dokonca opýtal, či nechcem hrať za slovenský národný tím. Hovoril som mu, že ak sa to dokáže vybaviť, tak nastúpim veľmi rád. Je to skvelý hráč. Na ľade mal obrovský prehľad. Veľa odohral v NHL," komentoval nášho momentálne neaktívneho hráča v zámorí.

Kris Versteeg vo svojej kariére hrával s číslami 10, 23 a 32. Tieto čísla sú v Nitre obsadené, a tak prezradil, pod akým ho fanúšikovia nájdu na ľade. "Brat má číslo 44, ja som si vybral 43," stručne odpovedal, ktorý pridal ešte jednu zaujímavú skutočnosť. "S Juddom Blackwaterom sme dobrí kamaráti a vyrastali sme spolu. Hrali sme v jednom mužstve, ale aj proti sebe. V lete sme sa vždy pripravovali spoločne," doplnil. Čo teda stihol kanadský útočník okúsiť na Slovensku? "Borovička? Myslím si, že som to už mal. Pivo tiež. Slovenské je však silnejšie ako kanadské," zasmial sa na záver Kris Versteeg.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články