Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kabáč nabonzoval Beskorowanyho, Ceman bol rozladený zo začiatku súboja

MICHALOVCE - Aktuálny majster už v predchádzajúcom kole nehral príliš komfortne a dlho sa trápil s Budapešťou. Na Zemplíne mu ruže nekvitli a barani nestačili na húževnatého nováčika, ktorému podľahli 3:1. Brankára Trenčana prekonal iba Michal Kabáč, s ktorým bol spoluhráč v sezóne 2017/18 ešte z prvoligových čias.
Zdroj: 32996
Zdieľajte:

"Druhýkrát nemáme body zo súperovho ľadu. Nehrali sme zle, ale pravdepodobne rozhodovali šance, ktoré sme nepremenili. Chýbala nám však kvalita, pretože absentujú viacerí hráči. Jednoducho nám to v Michalovciach nešlo," povedal hosťujúci strelec urastený útočník Michal Kabáč.

Prečítajte si aj

VIDEO Olejárom vystrieľala body najväčšia hviezda, Reimer vymazal "červené" krídla

Obaja brankári na dve tretiny zatiahli roletu. Vypredaná aréna nováčika musela čakať na prvé napnutie siete do 41. minúty. Vtedy sa o to postaral Holanďan Mike Dalhuisen. "Zrejme to bolo o prvom góle. Myslel som si, že ten, kto dá prvý gól, vyhrá stretnutie. Chvalabohu sa mi prakticky okamžite podarilo vyrovnať. Lenže Michalovce opäť naklonili misky váh na svoju stranu, a potom nás dorazili," pokračoval v rozprávaní o šlágri 24. kola rodák z Trstenej, ktorý hokejovo vyrastal v Liptovskom Mikuláši.

Prečítajte si aj

VIDEO Hecl už nedopustil faux pas z minulej sezóny, Lapšanský nevie, či urobí to, čo Michal Chovan

Banská Bystrica je známa svojím tvrdým herným štýlom. Miestami to však zverenci trénera Dana Cemana prepískli a chodievali na trestnú lavicu. Čím to bolo podľa bývalého mládežníckeho reprezentanta? "Asi to bolo gólom na 2:1 a chceli sme čo najskôr vyrovnať. Pracovali v nás emócie, ktoré prerástli do faulov," zamyslel sa hráč s číslom 72. Hostia sa nemohli spoľahnúť ani na svoju oporu v bránke menom Tyler Beskorowany. Plnohodnotne ho však nahradil iba 21-ročný Matej Gajan, ktorý sporadicky dostáva priestor v Bratislave Capitals. Svoje miesto si však fantasticky zastal. "Gajo je výborný brankár a potvrdzuje to. Teším sa, že dostal šancu a chytil sa," uviedol na adresu svojho kolegu Kabáč, ktorý sa následne "preriekol" pri otázke o kanadskej jednotke. "Bolela ho hlava, a preto nemohol chytať. To som asi nemal povedať však?" zastavil sa s úsmevom 193 centimetrov vysoký banskobystrický útočník.

Prečítajte si aj

VIDEO Opäť hrozí čierny scenár? Hráčom spod Vihorlatu teraz hádže mesto polená pod nohy

Trojnásobný majster už od 3. minúty dohrával zápas bez svojho najproduktívnejšieho obranca Jordona Southorna. Predčasne smeroval pod sprchy po faule na Chalupu, ktorý arbitri vyhodnotili ako napadnutie hlavy a krku. "Toto vylúčenie nás pribrzdilo. Navyše sme prišli o dôležitého hráča. Nie som si istý, či jeho zákrok mal byť potrestaný do konca zápasu. Musím si to pozrieť zo záznamu. Každopádne platí, že máme v posledných zápasoch veľa vylúčených hráčov," konštatoval na tlačovej konferencii pomerne rozladene kouč HC 05 Dan Ceman.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články