Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Opäť hrozí čierny scenár? Hráčom spod Vihorlatu teraz hádže mesto polená pod nohy

HUMENNÉ - Bude sa história opakovať? Líder východnej skupiny druhej ligy HC 19 Humenné nemajú pokoj ani po výmene predstaviteľov klubu.
Zdroj: 32961
Zdieľajte:

Humenné vstupovalo do minuloročnej sezóny ako nováčik druhej najvyššej súťaže. Nadšenie, eufória, farmárska spolupráca s Košicami a sebavedomé vyhlásenia. To všetko sa však rozplynulo ako oblak dymu za sekundu. Mužstvo ukončilo na chvíľu svoju činnosť 21. decembra 2018 a už neodohralo ani večerný duel s Dubnicou. Súper musel otáčať autobus v Poprade. Vtedy by sa dala unáhlená situácia "prišiť" predošlému vedeniu, ktorý pracoval pod značkou MHK. Ako tak klub dokončil sezónu a v lete čakal, ako sa bude situácia vyvíjať. Keďže sa menila posádka i názov, automaticky sa muselo znovu začínať z druhej ligy. Na lavičke ostali tréneri Staš - Jurčenko a východniari valcujú každého súpera. O to viac zaráža správa, ktorú zverejnilo HC 19 na svojom facebookovom profile.

Prečítajte si aj

VIDEO Je na hosťovaní do konca januára, ale už myslí na semifinále: Až teraz zistil, že sa mal riadiť srdcom

Prinášame ho v plnom znení bez redakčných úprav:

Hokej je športom číslo jeden. Humenčania to vedia, musí si to uvedomiť aj komisia športu či poslanci. Komisia športu pod vedením poslanca Branislava Čekovského vypracovala nové pravidlá, podľa ktorých by sa mal v meste Humenné financovať šport. Seniorský hokej by podľa nich dostal dotáciu z rozpočtu mesta vo výške približne 12000,-€. Išlo by o rapídny pokles nášho rozpočtu, rádovo v desiatkach tisíc eur. Aj napriek tomu, že vedenie klubu HC 19 Humenné úspešne oslovilo sponzorov, ktorí klub podporili tisícami eur sponzorských darov, takáto nízka dotácia z rozpočtu mesta by nám nestačila a klub by neprežil ani druhú ligu, nehovoriac o tom, že na prvú by sme mohli rovno zabudnúť.

Prečítajte si aj

VIDEO Plakanie v šatni nepomôže

V Humennom žiaľ nie sú veľkí sponzori, ktorí by boli ochotní sponzorovať hokej desaťtisícami eur. Preto ak chce Humenné hrať kvalitný hokej, musí byť podpora mesta výraznejšia. Sme za transparentné financovanie a jasné pravidlá prideľovania finančných prostriedkov, no nie s takým nastavením, ktoré zlikviduje najnavštevovanejší šport v meste Humenné. Dotácia nižšia približne o 40 000,-€ by znamenala znižovanie rozpočtu klubu a tým znižovanie kvality klubu ako aj nižšie výkony hráčov. S viacerými kvalitnými hráčmi by sme sa žiaľ museli rozlúčiť. Preto veríme, že komisia športu prehodnotí svoj návrh a jej členovia pripravia také pravidlá financovania športu, ktoré nesklamú fanúšikov humenského hokeja. Správna rada HC 19 Humenné preto nesúhlasí s navrhovaným prideľovaním financií a verím, že si obľúbenosť hokeja v Humennom uvedomujú aj poslanci MsZ.

Je to na zamyslenie. Po výmene stráží v štruktúrách mesta to boli súčasní predstavitelia, ktorí sa bili do pŕs za humenský hokej. Dnes sa javia ako oni tá najväčšia prekážka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com

Diskusia

Podobné články