Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Hecl už nedopustil faux pas z minulej sezóny, Lapšanský nevie, či urobí to, čo Michal Chovan

MICHALOVCE - Trenčín ovládol Zemplín. Západoslovenská Dukla vyhrala tesne 2:1. Do streleckej listiny sa zapísali McCormack a a Alderson. Za nováčika skóroval iba Safaraleyev po veľkej chybe Valenta.
Zdroj: 32972
Zdieľajte:

Dukla Trenčín pricestovala na ľad Michaloviec so staronovou posilou Marekom Heclom, ktorý tento týždeň skončil v českom Olomouci. "V Michalovciach sa hrá ťažko a vedeli sme o tom. Išli do stretnutia s tým, že všetci musíme bojovať. Veľmi si vážime toto tesné víťazstvo," uviedol po obnovenej premiére v drese Trenčína Hecl.

Prečítajte si aj

VIDEO Opäť hrozí čierny scenár? Hráčom spod Vihorlatu teraz hádže mesto polená pod nohy

Ak by mala domáca Dukla viac šťastia v presilovkách, súper spod hradu Matúša Čáka by sa zrejme nedopracoval k plnému zisku. V 55. minúte bol vylúčený Alderson a o dve minúty na to aj Mikyska. Zverenci trénera Pardavého túto náročnú pasáž zvládli. "Áno, uspeli sme pri týchto oslabeniach, ale nemôže sa to stávať. Treba si na to dať v pozor v najbližších zápasoch. Teraz sme mali šťastie," priznáva navrátilec do materského dresu.

Prečítajte si aj

VIDEO Plakanie v šatni nepomôže

Hostia na ďalekom východe ale nedoplatili na bruchabôľ. V predošlom kole nasúkali Budapešti deviatku. Po takýchto súbojoch sa zvykne tím trápiť, ale Trenčín to nedopustil. "Vyhrali sme, aj keď nepadlo veľa gólov, ktoré diváci očakávajú. Sme radi za tri body," dodáva Hecl, ktorý takmer do roka a do dňa zažil faux pas pred stretnutím v Košiciach. 21-ročný útočník vlani po vystúpení z autobusu márne hľadal výstroj. Duel tak pozeral z hľadiska. "Tentoraz som si to postrážil. Som rád, že sa to nezopakovalo," usmial sa na záver trenčiansky hokejista, ktorý nastúpil s číslom 91 a bez menovky.

Prečítajte si aj

VIDEO Je na hosťovaní do konca januára, ale už myslí na semifinále: Až teraz zistil, že sa mal riadiť srdcom

"Už vo štvrtok sme sem cestovali, aby sme sa pokojne pripravili a necítili dlhú cestu v nohách. Teší nás, že sme vyhrali. Hrali sme veľmi dobre smerom dopredu. Samozrejme, nevyhli sme sa nevynúteným chybám vzadu, ale Valent si odviedol svoju robotu," vyslovil sa Adam Lapšanský. Rodák zo Spišskej Novej Vsi sa bodovo nepresadil, ale mal zopár dobrých možností.

Hosťujúca Dukla zmrazila michalovské hľadisko už v 35. sekunde. Najlepší obranca McCormack prestrelil z medzikružia domáceho gólmana. "Naša taktika bola nedostať gól a keď sa bude dať skórovať, využijeme to. Myslím si, že sme výrazne zlepšili hru a dokážeme hrať v jednom tempe celý zápas," pochválil svoj kolektív Lapšanský. Ten "zdedil" Zlatú prilbu po Michalovi Chovanovi z Košíc. Ľavý krídelník Oceliarov ju však menil za obyčajnú, pretože mu na hlave nesedela ideálne. "Nie je celkom komfortná, to je pravda. Je to celkom fajn, ale strelecky mi veľa nepomohla. Uvidíme, či ju budem musieť dať dole v ďalšom zápase," s úsmevom doplnil útočník hostí z tretej formácie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články