Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Študoval na Harvarde, hrával s hviezdami NHL: V drese MAC si chce McNally vyskúšať play-off

BUDAPEŠŤ - Americký obranca Patrick McNally je v tejto sezóne oporou MAC Budapešť. Momentálne mu patrí šieste miesto v tímovej produktivite, medzi obrancami maďarského klubu nazbieral najviac bodov (2+13).
Zdroj: 32984
Zdieľajte:

Do Tipsport ligy prišiel z druholigového nemeckého celku Eispiraten Crimmitschau, kde získal skvelých 52 bodov za dvanásť gólov a štyridsať asistencií: "Minulá sezóna bola pre mňa výborná. Hrali sme veľmi ofenzívne, strieľali sme veľa gólov. Určite mi ten rok pomohol, hrával som veľa a taktiež som si to užíval. Hlavne presilovky," hovorí McNally v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Hráč je ako kočovník, hovorí Šťastný. Vo Zvolene sa teší na derby zápasy

V lete však neodolal vábeniu z veľkomesta. V prospech MAC Budapešť hralo mnoho pozitív: "Hovoril som s trénerom a videl som v tom možnosť rastu. Taktiež mi o tíme aj lige hovoril Chris Langkow, s ktorým som hrával. Budapešť je skvelé mesto. V posledných rokoch som hrával za tímy z malých miest, čiže je super, že teraz som v takejto metropole. Samotný klub MAC je na vysokej úrovni, ide správnym smerom. Myslím si, že aj keď výsledky nie sú ideálne, tak sa to môže rýchlo zmeniť," vysvetľuje 27-ročný bek.

S maďarským účastníkom Tipsport ligy chce ísť vyššie. Momentálne sa MAC nachádza na jedenástom mieste tabuľky: "Určite chceme ísť do play-off. Pôvodne sme uvažovali o prvej šestke, keďže sa súťaž bude deliť, ale to je vzhľadom na súčasné postavenie v tabuľke ťažšie, no môže sa to ešte podariť," verí ofenzívny obranca.

McNally má vo svojom životopise taktiež pôsobenie vo švédskom Leksandse, hrával za San Jose Barracuda v AHL či v Worcester Railers, avšak najviac zaujmú jeho štyri roky na prestížnej Harvardskej univerzite: "Študoval som politickú vedu," prezradil rodák z Glen Head: "Harvard je obrovský pojem. Miloval som to tam. Boli to štyri skvelé roky. Nielen po hokejovej stránke, ale v tíme sme boli výborná partia," pokračuje.

Prečítajte si aj

VIDEO Southorn sa na body nesústredí, podobnú situáciu však v kariére ešte nezažil

Medzi jeho spoluhráčov sa radili aj známe mená zo súčasnej NHL: "Jimmy Vesey hrá za Buffalo, Alex Kerfoot v Toronte, Kyle Criscuolo nastúpil na pár zápasov za Buffalo a Alex Killorn je v Tampe Bay. Som naozaj veľmi rád, že sa mi podarilo hrať s takýmito skvelými hráčmi," vymenoval.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články