Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hráč je ako kočovník, hovorí Šťastný. Vo Zvolene sa teší na derby zápasy

ZVOLEN - Andrej Šťastný vymenil HC ´05 iClinic Banská Bystrica za HKM Zvolen a netradične prestúpil medzi dvomi odvekými rivalmi.
Zdroj: 32982
Zdieľajte:

V rozhovore prezradil, ako sa to celé udialo: "Ja som mal do 22. novembera otvorenú zmluvu v Banskej Bystrici. Vedel som, že sa končí, takže som riešil ponuky. Ozval sa Zvolen, konkrétne pán Ryba. Komunikovali sme a pomerne rýchlo sme sa dohodli. Mal som viacero ponúk. Záujem bol z Banskej Bystrice a aj z iných tímov, ale tie nechcem menovať. Zo zahraničia som ponuky nemal," opisoval momenty posledných dní.

"Zapadnúť do kabíny nebude problém. Skoro všetkých chalanov poznám," doplnil. Za sebou už má aj debatu s trénermi: "V sobotu som bol na tréningu, trochu sme sa porozprávali. Nebolo tam toho veľa, určite budeme mať ešte nejaké debaty," prezradil Šťastný.

Prečítajte si aj

VIDEO Southorn sa na body nesústredí, podobnú situáciu však v kariére ešte nezažil

Svoj debut v novom tíme absolvuje v nedeľu na ľade MAC Budapešť, čo je trochu vtipné, nakoľko v piatok hral proti rovnakému súperovi v Banskej Bystrici: "Nespomínam si počas kariéry na niečo také, ale ako som proti MAC hral v piatok, tak budem aj v nedeľu," usmieval sa. 28-ročný útočník nerobí z prechodu medzi rivalmi vedu: "Ja si myslím, že je to normálna vec. Beriem to normálne, budem sa snažiť hrať svoju hru. Možno to niekto bude brať inak, ale je to hokejový život. Hráč je ako kočovník," pokračuje v rozprávaní.

Na zápasy medzi Banskou Bystricou a Zvolenom sa vždy tešil. Zažil Winter Classic, avšak výrazne mu utkvel v pamäti posledný duel, ktorý sa hral 17. novembra: "Vždy to bolo vypäté, pretože v každom zápase išlo samozrejme o derby. Vždy to boli vyrovnané stretnutia a hlavne fyzicky založené. Taký fyzický hokej, aký sa hral naposledy, v tejto sezóne ešte asi nebol," tvrdí Šťastný.

Svoje pôsobenie v HC ´05 iClinic Banská Bystrica považuje za výborné: "Tešil som sa z prvého titulu medzi mužmi. Boli sme fantastická partia. Chcel by som sa poďakovať vedeniu, trénerom, spoluhráčom, masérom a každému v klube," hovorí rodák z Považskej Bystrice.

Teraz ho ale čaká nová výzva, ktorá má jasný cieľ: "Ambície sú jasné. Nehovorí sa o ničom inom, len o najvyšších priečkach," uvedomuje si: "Vo Zvolene je super atmosféra, teším sa hlavne na derby zápasy s Banskou Bystricou či Slovanom," dodal.

Prečítajte si aj

VIDEO Skúsený slovenský útočník a účastník ZOH končí v českom klube
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články