Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Southorn sa na body nesústredí, podobnú situáciu však v kariére ešte nezažil

BANSKÁ BYSTRICA - Kanadský obranca Jordon Southorn sa už niekoľko zápasov hrdí titulom najproduktívnejšieho hráča HC ´05 iClinic Banská Bystrica.
Zdroj: 32937
Zdieľajte:

Svoju pozíciu potvrdil aj v stretnutí s MAC Budapešť, kedy dvomi gólmi pomohol k výhre 4:3. V minulom ročníku mu po boku Bena Marshalla patrili skôr defenzívnejšie úlohy, v tomto ročníku je jednoznačne najlepším ofenzívnym obrancom v mužstve: "Spravil som aj nejaké chyby, to si musím priznať, ale som veľmi rád, že som tými dvomi gólmi pomohol tímu a to je najdôležitejšie," hovorí zámorský hokejista.

Prečítajte si aj

Fanúšikovia Tipsport ligy sa čoskoro dočkajú: Predaj kartičiek sa spustí o niekoľko dní

Vôbec prvýkrát sa dlhodobejšie nachádza na prvej priečke tímového bodovania: "Neviem, či vôbec sa mi niečo takéto už stalo. Nie je to však len o mne. Hrám s výbornými hráčmi. Osobne sa snažím hrať svoju hru a nesústredím sa primárne na zbieranie bodov," upokojuje emócie Southorn.

"Barani" po reprezentačnej prestávke prehrali so Zvolenom aj Trenčínom, takže body už potrebovali ako soľ a proti MAC Budapešť aj prišli: "Prehrali sme posledné dva zápasy, ale hrali sme dobre. Chceli sme teda vyhrať, hlavne doma, čo sa nám podarilo. Chýbalo nám niekoľko hráčov, ale každý odviedol maximum. Podali sme tímový výkon aj napriek tomu, že po prvej tretine sme neboli spokojní. Potom sa naša hra zlepšila a prišli aj zaslúžené góly," hodnotil.

Výraznou mierou sa pod tri body podpísali presilovky. Zo štyroch strelených gólov prišli až tri v početných prevahách: "Presilovky sme trénovali, v zápase nám vyšli. Strelili sme v nich góly, výrazne nám pomohli k výhre," dodal kanadský obranca Jordon Southorn.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články