Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Finančná dilema: Môžu si dovoliť o jedného legionára navyše alebo nie?

DAVOS - Švajčiarsky HC Davos rieši dilemu, či si ponechá päť legionárov, alebo jeden z mužstva odíde.
Zdroj: 30558
Zdieľajte:

Fínsky obranca Otso Rantakari prišiel do tímu po tom, ako sa v lete zranil Magnus Nygren a podpísal kontrakt do konca kalendárneho roku 2019. Nygren sa po zranení kolena pomaly vracia do hry a debutovať v tomto ročníku by mohol na prelome novembera a decembra.

Prečítajte si aj

Ramsay spomínal na Versteega ako na jedného z najlepších v NHL, príde si ho pozrieť do Nitry

V tom prípade sa vyskytuje otázka, či Rantakari z tímu odíde, alebo mu bude predĺžená zmluva. Ak by ostal, tak vždy jeden z piatich legionárov by v každom v stretnutí nehral, keďže vo švajčiarskej NLA môžu byť v jednom zápase na súpiske maximálne štyria zahraniční hokejisti. Zvyšnú trojicu legionárov tvoria útočníci Aaron Palushaj, Perttu Lindgren a Mattias Tedenby.

Športový manažér HCD Raeto Raffainer priznal, že hľadá riešenie tejto situácie, avšak momentálne to vyzerá skôr tak, že bude musieť prihliadať na finančnú stránku a teda si piatich legionárov nebude môcť ponechať. Rantakari v prebiehajúcom ročníku strelil osem gólov a pridal päť asistencií a je piatym najproduktívnejším mužom tímu. Posledné tri sezóny odohral za Tapparu Tampere.

Prečítajte si aj

VIDEO Kanada bude mať na Spengler Cupe prvýkrát v histórii hráča z Tipsport ligy
Zdieľajte:
Zdroj informácií: swisshockeynews.ch

Diskusia

Podobné články