Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ležia Corgoni v žalúdku Ľuptákovi? Majiteľ Detvy opäť vyčíňal v zápase s vicemajstrom!

DETVA - Na Sviatok všetkých svätých dal o sebe znovu vedieť majiteľ tipsportligového klubu HC 07 WPC Koliba Detva Róbert Ľupták.
Zdroj: 31217
Zdieľajte:

Ľupták mal vysloviť vulgarizmy na adresu inštruktora rozhodcov a delegáta zápasu. Incident sa odohral v stretnutí Detva - Nitra. Prvý muž detvianskeho hokeja ale priznal, že slová povedal potichu a nie tak, aby ich bolo počuť. "Súčasne priznal, že inštruktora rozhodcov sa spýtal, či im to tak nakázal pískať, ale s ironickým tónom bez akejkoľvek agresivity. Disciplinárne obvinený vylúčil, že by akýkoľvek vulgarizmus smeroval na samotného inštruktora rozhodcu alebo delegáta zápasu," píše sa v stanovisku disciplinárnej komisie.

Prečítajte si aj

VIDEO Aký žart? Robím všetko pre to, aby som sa prebojoval do NHL!

"Dotknuté" osoby podrobne uviedli do zápisu o stretnutí, ako celý zápas prebiehal, ako aj to, že sa nevhodné správanie hokejového činiteľa opakovalo. DK SZĽH však toto nebral do úvahy a akceptoval vyjadrenie Ľuptáka. "DK SZĽH nerozporuje právo disciplinárne obvineného vyjadriť sa počas zápasu, obzvlášť ak je to v návale emócii. Za uvedené slová však vždy musí disciplinárne obvinený niesť zodpovednosť. Súčasne DK SZĽH vidí zásadný rozdiel v tom, ak si niekto niečo povie 'pod nos', alebo ak s invektívami vystúpi proti osobe s tým, že k nej aj fyzicky pristúpi. K uvedeným skutočnostiam zo správy delegáta a zápise o stretnutí, že disciplinárne obvinený k inštruktorovi rozhodcu pristúpil, disciplinárne obvinený uviedol, že k inštruktorovi rozhodcov nepristúpil, ale sedel za ním. DK SZĽH po zvážení a analýze všetkých dôkazov konštatuje, že sa nepodarilo uvedený skutok mimo rozumnú pochybnosť dokázať. V dôsledku toho DK SZĽH uznesením rozhodla o zastavení konania," dodáva uznesenie disciplinárnej komisie.

Prečítajte si aj

VIDEO Černák si zastal Kučerova, Boston triumfoval bez Haláka

Róbert Ľupták bol v nedávnej minulosti už pokutovaný za rovnaké prehrešky. V roku 2017 pod vplyvom alkoholu slovne zaútočil na Marcela Hossu po baráži s Duklou Trenčín. Dostal za to pokutu 1000€ a tá istá výška mu bola udelená aj vo februári tohto roka, keď si vyšliapol na reprezentanta Samuela Bučeka z Nitry. Terajší priestupok ho vyšiel "zadarmo".

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články