Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen ovládol derby plné emócií, krásnym momentom fair-play gesto od Tibenského

BANSKÁ BYSTRICA - Druhé tohtosezónne derby o rieku Hron vyhral HKM Zvolen tesne 2:1 a oplatil tak Banskej Bystrici prehru 1:4 z prvého vzájomného merania síl.
Zdroj: 32941
Zdieľajte:

To najpodstatnejšie sa stalo v úvodných minútach. V šiestej minúte po zlej rozohrávke Tamášiho získal puk Marco Halama a aj so šťastím prestrelil Beskorowanyho: "Puk som zachytil na modrej a snažil som sa ho namieriť na bránku. Videl som, že je tam môj spoluhráč, takže som sa to snažil hneď vystreliť a som rád, že to tam padlo. Bola tam dobrá clona, ani som nevedel, či som ten gól dal ja alebo Garret Thompson," opisoval mladý útočník svoj presný zásah.

Prečítajte si aj

Slovák sa ocitol späť v Banskej Bystrici, vybičované derby si užil

Zakrátko, po zlom striedaní Banskej Bystrice, vybojoval puk Štrauch a predložil ho pred prázdnu bránku Kelemenovi, ktorý sa nemýlil: "Som rád, že sme vyhrali a že som dal víťazný gól. Je to iba plus. Veľmi nás tešia tri body. Bol to divoký, výborný, zápas, emócie boli vypäté, hralo sa fyzicky, boli tvrdé súboje, niekedy až prehnané, všetko to však patrí k hokeju vrátane diváckej atmosféry či ich pískania," narážal mladý útočník na divoký duel.

Rozhodcovia rozdali viac ako sto trestných minút, Patrik Lamper a Samuel Petráš inkasovali trest do konca stretnutia: "Zápas to bol ako remeň, derby, tvrdý duel. Hralo sa veľmi dlho, takmer tri hodiny, neustále bola hra prerušovaná. Ale hokej to bol tvrdý, do tela, boli tam aj bitky, takže sme radi za tri body, z nich som dnes najšťastnejší," hodnotil Halama.

Prečítajte si aj

Kris Versteeg skončil v AHL: Príde do Nitry?

Najkrajší moment prišiel vtedy, keď sa útočník Zvolena Jozef Tibenský priznal, že faulovaný nebol a dvojminútový trest za podrazenie od banskobystrického hráča zrušil. Pozitívne to neniesol nový kouč HKM, ktorým je Don Nachbaur: "Snažil som sa vysvetliť kanadským chalanom čo sa stalo. Je to fair-play. Tiby povedal, že ho bystrický hráč nepodrazil, to som sa snažil vysvetliť na striedačke," dodal Andrej Podkonický.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články