Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 najlepších juniorov v doterajšom priebehu tejto sezóny Tipsport ligy

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na najlepších hráčov v juniorskom veku, teda narodených v roku 2000 alebo neskôr, počas tejto sezóny v Tipsport lige.
Zdroj: 32811
Zdieľajte:

Martin Chromiak

Útočník Dukly Trenčín v tejto sezóne odohral devätnásť stretnutí, v ktorých získal päť bodov za štyri góly a jednu asistenciu. Dva body zo spomínaných piatich zaznamenal v presilovke, k tomu pridal dva plusové body a desať trestných minút. Na ľade strávil už 181 minút a 39 sekúnd, vyslal 29 striel. Má dobrú šancu dostať sa do nominácie na MSJ.

Prečítajte si aj

Národný štadión nie je priorita SZĽH, hovorí Miroslav Šatan. Slovensko potrebuje tréningové centrum

Dominik Jendek

Ešte iba 18-ročný hokejista rastie do skvelého útočníka. V Slovane Bratislava dostáva počas tejto sezóny dosť priestoru. Nastúpil už v devätnástich dueloch, strelil dva góly a pridal tri asistencie. V štatistike +/- má navyše až štyri kladné body, pričom nebol ani raz vylúčený. Jendek sa postaral o trinásť striel, na ľade strávil 125 minút a 24 sekúnd. Aj on má šancu zahrať si na MSJ.

Andrej Golian

Pravidelne hrával za Detvu v Tipsport lige už počas minulej sezóny, teraz zbiera ďalšie skúsenosti. Dostáva veľmi veľa priestoru na ľade, strávil na ňom v aktuálnom ročníku už 237 minút a 46 sekúnd, čo je jednoznačne najviac medzi juniormi. Za osemnásť stretnutí stihol streliť jeden gól a pridal dve asistencie. Inkasoval však štrnásť trestných minút, pričom v osemnástich prípadoch preveril pozornosť brankárov súpera. Na MSJ v Česku by mal byť oporou našej defenzívy.

Oliver Fatul

Do Zvolena prišiel z Švédska a okamžite si našiel miesto v zostave A-tímu. Síce nastupuje s košíkom, no má slušný prehľad v hre a dobrú rozohrávku. Limituje ho jedine vek a skúsenosti, ktoré zbiera veľmi rýchlo. Momentálne patrí do národného tímu v kategórii U18. Jeho štatistiky v Tipsport lige sú vynikajúce. Len trikrát sedel na trestnej lavici a nazbieral dva plusové body. Doposiaľ si pripísal jednu asistenciu, vyslal jedenásť striel.

Jakub Kolenič

V juniorskej lige odohral za HKM Zvolen jedenásť stretnutí, pripísal si 21 bodov a raz nastúpil aj za projekt U18. V prvom tíme mužstva spod Pustého hradu absolvoval štrnásť zápasov, presadil sa dvakrát a vystrelil desaťkrát. Na ľade pritom strávil len 71 minút a trinásť sekúnd.

Prečítajte si aj

Spokojnosť s posilou z NHL je obrovská: Podkonický si nového "parťáka" nevedel vynachváliť
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články