Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Spokojnosť s posilou z NHL je obrovská: Podkonický si nového "parťáka" nevedel vynachváliť

ZVOLEN - Kanaďan Don Nachbaur rozšíril realizačný tím HKM Zvolen a pôsobí v pozícii hlavného trénera spoločne s Andrejom Podkonickým.
Zdroj: 30668
Zdieľajte:

Nachbaur pôsobil v rokoch 2017 až 2019 ako asistent trénera v Los Angeles Kings. Predtým strávil vyše 20 sezón v nižších zámorských súťažiach, ako hlavný tréner viedol kluby v AHL i WHL. Počas hráčskej kariéry odohral v NHL 234 zápasov, nastupoval za Hartford Whalers, Edmonton Oilers a Philadelphiu Flyers. Kanaďan absolvoval svoju premiéru pod Pustým hradom v domáco stretnutí s Novými Zámkami.

Prečítajte si aj

Tatar bodovo explodoval pri triumfe Montrealu, Chára gólom pomohol Bostonu

"Predovšetkým som rád, že môžem spolupracovať s Donom Nachbaurom, je to pre mňa obrovská škola. Som rád, že klub presvedčil na spoluprácu práve tohto odborníka. V tomto zápase dobre čítal hru, čo my až tak neovládame, navyše dobre pracoval s mladými hráčmi," nevedel si vynachváliť začiatok spoločného pôsobenia Andrej Podkonický.

To sa odzrkladlilo aj na výsledku, Zvolen vyhral: "Dnes sme boli agresívnejší, dôraznejší pred bránkou, vyhrávali sme osobné súboje, rýchlejšie sme pracovali v útočnej tretine, korčuľovali sme a dobre sme napádali súpera. Musíme však ešte veľa pracovať a odstrániť viaceré nedostatky. Toto víťazstvo sa nerodilo ľahko. Som rád, že sme zvládli tento zápas. Musíme však oveľa viac strieľať a byť v predbránkovom priestore, pretože odtiaľ padá najviac gólov," zhodnotil stretnutie.

Prečítajte si aj

Liptáci šokovali Poprad, bitku o východ ovládli Košice, koncert prvej formácie Slovanu v Budapešti

Miroslav Mosnár, nový tréner Nových Zámkov, vo Zvolene abslvoval svoj druhý duel na lavičke. Rovnako ako na Slovane, tak jeho zverenci prehrali aj teraz: "Prvá tretina bola vyrovnaná, domáci boli lepší v presilovkách, v druhej tretine sme doplatili napokon na početné vylúčenia a inkasovali sme góly z tlaku Zvolenčanov. Stratili sme aj veľa síl. Upustili sme z hry, ktorú sme chceli hrať. V tretej tretine sme naskočili na náš hokej, ale v koncovke sme neboli efektívni. Chýbala nám priamočiarosť smerom do bránky, preto sme napokon prehrali."

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články