Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 voľných hráčov, ktorí v minulej sezóne hrali českú Extraligu

PRAHA - V sérii článkov o voľných hráčoch sa budeme venovať hokejistom naprieč celou Európou, ktorí ešte nemajú klub pre sezónu 2019/20. V tomto si predstavíme tých, ktorí posledný ročník strávili v českej Extralige.
Zdroj: 20719
Zdieľajte:

Zbyněk Michálek

V zámorí odohral sedemnásť sezón. Začínal v QMJHL a cez AHL sa dostal až do NHL, kde za Minnesotu Wild, Phoenix Coyotes, Pittsburgh Penguins, St. Louis Blues a Arizonu Coyotes odohral až rovných 800 stretnutí (42+140). V národnom drese Česka si päťkrát zahral na seniorských MS, dvakrát na ZOH a raz sa zúčastnil Svetového poháru. Na MS získal jedno striebro a jeden bronz. Michálek odohral v sezóne 2017/18 za Spartu Praha 33 stretnutí, v tej minulej stihol 23 zápasov (0+1) v Brne.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 5 voľných hráčov, ktorí v minulej sezóne hrali švajčiarsku NLA

Brian Ihnacak

Rodák z Toronta, syn slovenskej legendy Petra Ihnačáka a reprezentant Talianska v Pardubiciach odohral celkovo 33 stretnutí (6+17), ale po zlej sezóne v tíme nepokračuje. V Česku v minulosti hrával aj za Hradec Králové, Spartu Praha a Litvínov. Taktiež nastupoval v nórskom tíme Vålerenga, švajčiarskom Oltene, švédskom Malmö Redhawks, tri roky strávil v talianskej lige, dva na Slovensku, kde bol súčasťou Kežmarku, Popradu i Zvolena. V zámorí si vyskúšal NCAA, OPJHL, CHL a ECHL.

Ty Wishart

Na Slovensku sa preslávil v sezóne 2016/17, kedy bol nepriechodnou vežou v zadných radoch HC ´05 iClinic Banská Bystrica pri ceste za prvým titulom v histórii klubu. V sezóne 2017/18 bol veľkou oporou Pardubíc, lenže minulý ročník mu už nevyšiel. Dostal sa do výrazných mínusových hodnôt v štatistike +/- a získaval málo bodov. Sezónu dohral za Fehérvár AV19 v EBEL-ke. Výborne stavaný obranca debutoval v NHL počas ročníka 2008/09 za Tampu Bay Lightning. Objavil sa iba na pár zápasov, potom čakal viac ako dva roky na ďalší štart. To už bol hráčom New Yorku Islanders. V jeho drese strelil jediný gól v najlepšej lige sveta. Celkovo nastúpil na 26 stretnutí (1+5). Wishart hrával aj vo Švédsku a Nemecku.

Prečítajte si aj

Maione, Phaneuf či Ellison: Kto by mohol reprezentovať Kanadu na Spengler Cupe?

Nicholas Schaus

33-ročný americký bek začal minulú sezónu v Slovane Bratislava, kde podával slabé výkony. Pôvodne mal putovať aj do Banskej Bystrice, nakoniec zakotvil v Česku. Sklamal tiež v Brne a ročník dohral za Pardubice, ktorým pomohol k udržaniu sa v Extralige a kde už v sezóne 2016/17 pôsobil. Vtedy sa mu ale darilo, pretože sa odtiaľ odrazil do slávneho Metallurgu Magnitogorsk. Rodák z Buffala si zahral aj v Nórsku, DEL-ke či EBEL-ke, v zámorí bol súčasťou NCAA, ECHL a AHL. Jediný titul kariéry vyhral s nórskym Stavangerom Oilers.

Mathias Porseland

Švédsky obranca prichádzal do Litvínova ako veľká posila, lenže po pätnástich stretnutiach sa z tímu porúčal a posilnil Dynamo Pardubice. Ani tam sa mu nedarilo ideálne. Celkovo za sezónu nastúpil na 28 duelov. Počas kariéry pritom odohral jedenásť sezón v ruskej KHL, švédskej SHL a fínskej Liige.

Prečítajte si aj

Anketa: Ktorý tím Tipsport ligy má najkrajší štadión?
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články