Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 voľných hráčov, ktorí v minulej sezóne hrali švajčiarsku NLA

BERN - V sérii článkov o voľných hráčoch sa budeme venovať hokejistom naprieč celou Európou, ktorí ešte nemajú klub pre sezónu 2019/20. V tomto si predstavíme tých, ktorí posledný ročník strávili vo švajčiarskej NLA.
Zdroj: 27484
Zdieľajte:

Matt Gilroy

Americký obranca prichádzal do NLA po štyroch rokoch v KHL, kde hrával za Atlant Mytišči, Spartak Moskva a Jokerit Helsinki. Vystužil zadné rady nováčika SC Rapperswil-Jona Lakers, avšak odohral iba pätnásť stretnutí (1+3). Držiteľ troch titulov z NCAA, účastník MS 2010 a ZOH 2018 má minulosť aj v NHL. Hrával za New York Rangers, Tampu Bay Lightning, Ottawu Senators aj Floridu Panthers. Absolvoval 233 stretnutí (12+37).

Zach Boychuk

Bývalý útočník Slovana Bratislava, ktorého oporou bol v sezóne 2017/18, odohral v minulom ročníku vo švajčiarskom SC Bern dokopy rovných 30 stretnutí (5+9) a nakoniec sa tešil z majstrovského titulu. Do klubu prišiel v novembri zo Severstaľu Čerepovec. Titul v NLA bol jeho prvý v kariére. Boychuk má na konte za Carolinu Hurricanes, Pittsburgh Penguins a Nashville Predators 127 zápasov v NHL (12+15). Dvakrát si zahral za Kanadu na Spengler Cupe, raz ho vyhral a dvakrát získal zlato z MSJ.

Dominic Moore

Už 39-ročný kanadský veterán v minulej sezóne prvýkrát opustil zámorie a jedenásť zápasov odohral za ZSC Lions. Získal jeden bod za asistenciu, taktiež sa tešil z výhry na Spengler Cupe. Podľa všetkého to bola jeho labutia pieseň kariéry. Moore dvakrát v kariére vyhral NCAA, raz Bill Masterton Trophy v NHL. V profilige hrával za New York Rangers, Pittsburgh Penguins, Minnesotu Wild, Toronto Maple Leafs, Buffalo Sabres, Floridu Panthers, Montreal Canadiens, Tampu Bay Lightning, San José Sharks a Boston Bruins.

Drew Shore

Americký útočník v tejto sezóne niekoľko zápasov odohral v KHL za Dinamo Minsk, lenže s tímom sa rozlúčil už na začiatku novembra a to aj po tom, ako v 24 dueloch získal 17 bodov. Shore počas uplynulej sezóny obliekal dres ZSC Lions, v šestnástich dueloch nazbieral 10 bodov. V tíme zo Zurichu bol rok aj pol, získal v ňom majstrovský titul. Vo Švajčiarsku obliekol taktiež dres Klotenu, s ktorým vyhral Švajčiarsky pohár a na hosťovaní v Davose si zahral na Spengler Cupe. V NHL hrával za Calgary, Vancouver i Floridu. Za 95 duelov strelil 9 gólov a pridal 17 asistencií.

Jacob Micflikier

35-ročný krídelník má okrem kanadského občianstva aj poľské. Počas kariéry nikdy nehral v NHL, kde nebol draftovaný a ani sa netešil zo žiadneho titulu. V zámorí nastupoval v NCAA, ECHL aj AHL. Súčasťou európskych klubov je nepretržite od roku 2012, kedy posilnil EHC Biel-Bienne. V ňom strávil dokopy tri sezóny. Vo Švajčiarsku hrával aj za HC Lugano a uplynulý ročník odohral v HC Fribourg-Gottéron, kde získal 17 bodov. Micflikier má za sebou pôsobenia aj v KHL a SHL. Štyrikrát reprezentoval Kanadu na Spengler Cupe, dvakrát sa tešil z výhry.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články