Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 známych slovenských hráčov, ktorí sú momentálne bez klubu

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na trh s voľnými hráčmi a vybrali desať najlepších slovenských hráčov, ktorí v tejto sezóne ešte nemajú nový klub.
Zdroj: 6544
Zdieľajte:

Adam Nagy

26-ročný brankár minulú sezónu strávil vo Fínsku. Primárne chytal za Peliitat v nižšej súťaži Mestis, kde nastúpil na devätnásť zápasov. Priemerne inkasoval 2,79 gólu na zápas, jeho úspešnosť zákrokov bola 89,7 percenta. V následnej baráži sa postavil do bránky len raz. V sezóne sa ale ocitol aj ako dvojka na striedačke Pelicans v Liige, do hry nezasiahol. Na Slovensku Nagy ako odhocvanec levického hokeja nastupoval za Trenčín, HK Orange 20, Banskú Bystricu, Detvu, Piešťany, Liptovský Mikuláš, Senicu či Považskú Bystricu. Na MSJ 2013 bol jednotkou nášho výberu.

Prečítajte si aj

Praha bude dejiskom zápasu NHL aj budúci rok: Príde Boston so Slovákmi!

Michel Miklík

37-ročný krídelník začal tento ročník v Slovane, kde získal osem bodov a následne sa s klubom dohodol na ukončení spolupráce, čiže si musí hľadať nový angažmán. Miklík má za sebou pestrú hokejovú minulosť. Okrem Slovenska hrával aj v KHL, fínskej Liige, českej Extralige a naposledy aj vo francúzskej Ligue Magnus. Slovensko reprezentoval na piatich MS a jedných ZOH. Na konte má striebro zo svetového šampionátu v roku 2012, tri slovenské tituly a výhru v Lige majstrov.

Marcel Melicherčík

Skúsený 32-ročný brankár strávil posledné tri sezóny v zahraničí. Tú minulú odchytal za EC Kassel Huskies v DEL 2, kde priemerne inkasoval 2,95 gólu na zápas a jeho úspešnosť zákrokov bola rovných 92 percent. V spomínanej súťaži bol rok predtým súčasťou Heilbronneru Falken, rok a pol chytal za HC Bolzano v EBEL-ke. Na Slovensku si Melicherčík obliekol dresy materského Popradu, ale aj Košíc. Taktiež bol súčasťou Liberca či Sparty Praha. Niekoľkokrát reprezentoval Slovensko.

Prečítajte si aj

Nešťastnou náhodou takmer prišiel o palec: Teraz ďakuje doktorom a verí, že na ľad sa vráti už v decembri

Jozef Balej

37-ročný útočník v tejto sezóne odohral za EHC Freiburg štyri zápasy, v ktorých strelil dva góly a následne v mužstve skončil. Myjavčan v minulom ročníku odohral 31 duelov za MsHK Žilina, v ktorých strelil tri góly a pridal jedenásť asistencií. Počas kariéry Balej odohral 18 zápasov v NHL (1+8) za Vancouver Canucks, New York Ranges a Montreal Canadiens. Taktiež hrával v USHL, WHL a AHL. V Európe bol súčasťou Třinca, Brna, Slovana, Plzne, Chomutova, Piešťan, Medveščak Záhreb, Red Ice HC či Ambri-Piotta.

Peter Sivák

Skúsený útočník pôsobí od roku 2012 v zámorí, kde nastupuje v AHL a ECHL. Minulú sezónu odohral len jedenásť stretnutí, desať za Tulsu Oilers a jeden v San Diegu Gulls. Na konte má titul v ECHL a aj jeden slovenský s Duklou Trenčín z roku 2004. Nastupoval aj za Zlín, Žilinu, Zvolen či Považskú Bystricu. Štyrikrát si obliekol dres národného tímu.

Prečítajte si aj

Rozhodlo sa o budúcnosti Marinčina a Jurča: Ako dopadli na waiver listine?
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články