Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nespokojný český brankár má nový klub, vracia sa do Extraligy

LIBEREC - Najnovšou posilou Bílich Tygřov z Liberca sa stal brankár Dominik Hrachovina, ktorý podpísal zmluva do konca sezóny 2019/20.
Zdroj: 32506
Zdieľajte:

Rodák z Brna v tejto sezóne nastúpil na sedem stretnutí v NLA za HC Ambri-Piotta a priemerne inkasoval 3,05 gólu na zápas, pričom jeho úspešnosť zákrokov bola na úrovni 89,5%. Do Švajčiarska prichádzal kvôli tomu, že pre zranenie vypadol gólman Benjamin Conz, avšak ten sa vrátil do hry a krátkodobá zmluva predĺžená Hrachovinovi nebola.

Prečítajte si aj

Zmluva s Bielom je vyvrcholením päťročnej práce, mladý Karaffa verí aj v pozvánku do národného tímu

25-ročný gólman bol minulú sezónu súčasťou Barysu Astana. S účastníkom KHL pôvodne podpísal kontrakt do konca sezóny 2019/20, avšak ten nebol naplnený. V uplynulom ročníku odchytal 26 stretnutí, raz štartoval aj za Nomad Astana na hosťovaní v kazašskej lige.

Do nadnárodnej súťaže pritom Hrachovina prišiel ako veľká hviezda, pretože rok predtým bol jednotkou Tappary Tampere pri jej ceste až do finále. V Liige získal s rovnakým tímom počas sezón 2015/16 a 2016/17 aj dva tituly, vtedy plnil rolu dvojky.

Prečítajte si aj

VIDEO Bývalý útočník Zvolena si ani napriek dobrým výkonom nevypýtal zmluvu, musí si hľadať nový klub

Hrachovina pôsobil vo Fínsku od roku 2010. Okrem Tappary hrával v juniorských i seniorských kategóriách taktiež za TUTO Hockey, LeKi, Pyry či HPK. Česko reprezentoval po jednom raze na MS U18, MSJ a seniorských MS.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články