Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kabáč krotil chválu od spoluhráčov, Beskorowany pár dolárov v šatni nechá

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa v domácom zápase proti MHK 32 Liptovský Mikuláš poriadne nadreli. Vyhrali až po nájazdoch, v ktorých rozhodol Cason Hohman.
Zdroj: 32790
Zdieľajte:

Dôležitými postavami však boli niekoľkí hráči. Útočník Michal Kabáč podržal mužstvo mnohými obetavými a bolestivými blokmi. Všetko korunoval v predĺžení, keď padal do bômb z hokejky Richarda Stehlíka: "Myslím, že každý v tíme má svoju úlohu. Niekto je na to, aby dával góly a ja som tu aj na čiernu robotu. V útoku som nebol produktívny, takže som rád, že som aspoň takto pomohol tímu," hovoril po stretnutí.

Prečítajte si aj

Slovan ťahá šnúru šiestich výhier: Škoda, že prichádza reprezentačná prestávka, povzdychol si Pance

Za výkon proti jeho bývalému klubu zožal Kabáč pochvalu aj od brankára Tylera Beskorowaneho, ktorý vychytal svoje prvé čisté konto v drese s baranom na hrudi: "Každý jeden spoluhráč mi pomáhal. Hrali smerom dozadu veľmi dobre, blokovali strely, boli obetaví. Bolo tam niekoľko obrovských blokov hlavne od Šťastného a Kabáča," nechal sa počuť najlepší hráč Tipsport ligy za mesiac október.

"Čo sa týka hráčov, ktorí hrajú oslabenia, tak klobúk dole pred nimi, zvládli to. A to nielen v tomto zápase, ale aj v tých ostatných predchádzajúcich podali excelentný výkon. Najmä dnes v predĺžení to bolo badať," nadviazal hlavný tréner Dan Ceman.

Za vychytanú nulu bude musieť Beskorowany prispieť do klubovej kasy. Pokladník Ivan Ďatelinka ho ale ešte nestihol skasírovať: "Zatiaľ neviem, koľko ma čisté konto bude stáť. Budeme o tom určite diskutovať, no niekoľko dolárov v šatni určite nechám," smial sa dobre naladený "Besko". Banskobystričania síce získali aspoň dva body, lenže nemali to vôbec ľahké napriek tomu, že Liptáci sú na poslednom mieste tabuľky Tipsport ligy.

"Bol to pre nás veľmi ťažký zápas. Mikuláš hral organizovane v obrane. V posledných zápasoch nedostával veľa gólov, potvrdil to aj u nás. Jediné, čo sa nám dá vytknúť je, že sme málo strieľali na bránku. Musíme oveľa častejšie zakončovať než tomu bolo v tomto stretnutí," hodnotil Ceman.

Prečítajte si aj

Mrázika debut v prvom tíme Linköpingu motivuje do ďalšej práce, v Piešťanoch potrebujú Slováci predviesť dobrú hru

Kanadský kouč nebol spokojný s momentom z druhej tretiny, kedy útočník Gilbert Gabor v strednom pásme fauloval lakťom a dostal trest do konca stretnutia: "Vylúčenie Gabora bolo nešťastnou náhodou v súboji o puk. Škoda, že rozhodcovia to neboli schopní vysvetliť nám trénerom a ani kapitánovi," dodal rozpačito prvý muž banskobystrickej lavičky.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články