Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mrázika debut v prvom tíme Linköpingu motivuje do ďalšej práce, v Piešťanoch potrebujú Slováci predviesť dobrú hru

BRATISLAVA - Na severe Európy sa mu v tejto sezóne darí. 18-ročný útočník Michal Mrázik v juniorskom tíme Linköpingu zbiera v priemere takmer bod na stretnutie, dokonca debutoval v kvalitnej SHL. Teraz chce formu preniesť aj do národného tímu U20, ktorý čaká od štvrtka Turnaj štyroch krajín v Piešťanoch.
Zdroj: 32786
Zdieľajte:

Pred novou sezónou si vymenil Rögle za Linköping. Bol to správny krok?

"Vnímam to ako posun vpred. V Linköpingu som spokojný. Nehovorím, že v Rögle som spokojný nebol, ale cítil som, že v Linköpingu budem mať väčší priestor na svoj výkonnostný posun vpred a zatiaľ to napĺňa moje očakávania."

Debutoval si v prvom tíme Linköpingu. Čo to pre teba znamená?

"Znamená to pre mňa určite veľa. SHL je jedna z najlepších líg sveta a som mimoriadne šťastný, že sa mi už v juniorskom veku pošťastilo, aby som si ju mohol vyskúšať. Som za to mimoriadne vďačný, lebo niektorí hráči na takúto šancu čakajú celé sezóny. Ja som tú šancu dostal už po troch mesiacoch v Linköpingu. Mimoriadne ma to teší, no súčasne to prijímam s pokorou, pretože veľmi dobre viem, že je predo mnou ešte dlhá a ťažká cesta k tomu, aby som si v budúcnosti vydobyl miesto v kádri áčka Linköpingu."

Prečítajte si aj

Premiérový gól mal trpkú príchuť, slovenského mladíka v prvom radi mrzí prehra

Aké si mal pocity pred a počas zápasu?

"Veľmi som sa na to tešil. Samozrejme, pociťoval som aj nervozitu, ale to je pri debute asi normálne. Zápas sme vyhrali, takže veľký zážitok bolo pre mňa aj to, čo sa dialo po zápase. Mali sme spoločnú ďakovačku s domácimi divákmi, ktorých bolo na štadióne 7000, aj keď sme v lige na spodných priečkach. Nezabudnuteľný moment, veľmi som si to užil a práve aj takéto situácie a zážitky ma o to viac motivujú k ďalšej robote, aby som tieto momenty zažíval čoraz častejšie."

V juniorskej lige zbieraš v priemere takmer bod na zápas. Vládne s aktuálnou formou spokojnosť?

"Juniorskému družstvu sa darí, to je základ. Na nejakú osobnú formu príliš hľadieť nechcem, pretože tá vždy dosť závisí od formy celého družstva. Keď sa vyhráva, tak je v kabíne pohoda a aj hráčovi sa hrá lepšie."

V minulej sezóne si mal v juniorke Rögle dvoch slovenských spoluhráčov. Teraz si v Linköpingu jediný legionár. Čo ty a švédčina?

"Vlani som si s Martinom Vitalošom a Sebastianom Čederlem užil veľa zábavy. Je pravda, že v tomto je to v Linköpingu trochu iné, ale zas na prvom mieste je hokej a klub som si nevyberal podľa toho, koľko tam hrá Slovákov, ale výhradne iba podľa hokejových kritérií. Pokiaľ ide o moju švédčinu, tak tá je asi na takej úrovni, že už väčšine rozumiem, ale príliš nerozprávam. V angličtine je to predsa len jednoduchšie."

Ako vidíš svoje šance na MSJ?

"Nominácia je v rukách realizačného tímu a podstatné je, ako to vidia oni."

Prečítajte si aj

Zlé správy z NHL: Hneď dvaja Slováci skončili na waiver listine!

O pár dní vás čaká turnaj v Piešťanoch. Čo od neho očakávaš?

"Že predvedieme dobrý hokej. To je základ a keďže ide o posledný turnaj pred MSJ, tak je jasné, že na našu hru sa už budú klásť vyššie kritéria ako tomu bolo na augustovom turnaji v Poprade. Navyše, už sme uprostred sezóny, takže všetci by sme mali byť v určitom hernom tempe."

Aké máš na tomto turnaji osobné ambície?

"Nedávam si osobné ambície, pretože akékoľvek osobné výkony a štatistiky sú priamo závislé od výkonu a výsledkov celého tímu."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články