Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Chýbajú ešte skúsenosti a emócie, Lukáš Hvila dostane ďalšiu šancu

MICHALOVCE - Nie a nie sa chytiť. Doma poctivo zbierajú body, čo je dobré, ale radi by sa toho dočkali aj vonku. Hokejisti Michaloviec utŕžili v Nitre hladkú prehru 6:2. Prečo sa Dukle na súperovom ľade nedarí, pokúšal sa odhaliť tréner Miroslav Chudý v rozhovore pre hokejovysvet.sk
Zdroj: 30746
Zdieľajte:

Michalovce sa predstavili mimo domu šesťkrát, no dokázali zvíťaziť iba v jedinom prípade v Detve 4:0. Tri razy odchádzali domov bez streleného gólu. Pod Zoborom ich domáci vyškolili predovšetkým v presilovkách.

Prečítajte si aj

VIDEO "Utajený" fanúšik naložil Marekovi Čiliakovi: Slovenský reprezentant ho inteligentne zotrel

"Vieme, že výsledky dosiahnuté doma a vonku sú odlišné. Možno je to zavinené tým, že sme máme status nováčika a v niektorých prípadoch hráme s veľkým rešpektom voči súperovi. Doplácame aj na efektivitu. Niektorí hráči ešte nedisponujú dostatkom skúsenosti a inak sa im hrá, keď necítia podporu hľadiska," dal do jedného celku vystúpenia na súperových štadiónoch hlavný lodivod Zemplínčanov. Nitra v druhom kole merala cestu do Michaloviec a nakoniec aj prehrala. Minulý víkend predviedla kanonádu v Budapešti a domáce mužstvo muselo prehltnúť horkú pilulku po výsledku 0:7. Corgoni však doma v odvete proti "líškam" nepociťovali bolesť brucha pod hodoch. Práve naopak. "Presne veľký rešpekt z našej strany bol základom úspechu Nitry. Hráčom som to v priebehu zápasu prízvukoval, že ak budeme takto hrať naďalej, je len otázkou času, kedy nás súper prevalcuje," zdôraznil Miroslav Chudý.

Prečítajte si aj

VIDEO Reprezentoval, chytal Tipsport ligu a teraz čaká na ponuky v skalickej juniorke

Rovnako tak neslávila úspech ani disciplína. V početných výhodách videli diváci až šesť gólov (4:2). "Mali sme problém s obrannou zónou. Nitra si nás rozťahovala po stranách a všetky puky posielali na bránu. Následne sme zmenili systém a hrali sme viac osobnejšie. Zrejme aj z toho plynuli nedovolené zákroky. Nitrianski hráči boli šikovnejší, než naši. Realizácia presiloviek domácich bola výborná," komentoval výkon mužstva a zároveň pochválil hru vicemajstra v nerovnovážnom stave.

Prečítajte si aj

VIDEO Debrecín opustil aj druhý slovenský hokejista

Dukla musí čakať na uzdravenie Petra Boltuna, ktorý opäť pôjde pod nôž, Damián Novický si už vyskúšal atmosféru Tipsport ligy, Ladislav Hopkovič na túto príležitosť stále čaká a skúsený útočník Lukáš Hvila nie je dlhší čas nasadzovaný do hry. To sa však zmení. "Zatiaľ nemá stabilnú formu. Je to hráč, ktorého niekedy zaradím do tretej - štvrtej formácie a musí byť vyťažený. Trénuje ale zodpovedne. V piatok určite bude hrať. Sme pripravení dať mu ďalšiu šancu a uvidíme, ako sa jej chytí. Aj on si je vedomý toho, že doterajšie výkony neboli ideálne," hovorí na adresu Hvilu, ktorý 30. novembra oslávi 38. narodeniny. Na konci pracovného týždňa liga pokračuje 16. kolom. Pre nováčika bude mať však špecifický význam. Nepôjde iba o súťažný zápas, ale taktiež aj o finálové zápolenie Tatranského pohára s Miškovcom ešte z konca augusta, ktoré sa neodohralo pre zdravotné ťažkosti Maďarov.

Prečítajte si aj

Košice doma prehrali, Slovan otočil zápas s Liptákmi a Dukla v plnej miere pocítila stúpajúcu formu Nitry

"Máme najvyššiu motiváciu, pretože sa bude hrať o tri body a pohár. Všetci si to uvedomujeme. Na druhej strane chceme súperovi vrátiť prehru, keď sme u neho prehrali po troch góloch Vandanea v presilovkách. Samozrejme, opäť budeme hrať doma a chceme pokračovať v našich výkonoch. Zápas v Nitre sme si rozobrali a veríme, že budeme pokračovať vo víťaznom domácom ťažení, ako v predchádzajúcich stretnutiach," povedal na konci debaty pre hokejovysvet. skúsený kouč Michaloviec Miroslav Chudý.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články