Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Reprezentoval, chytal Tipsport ligu a teraz čaká na ponuky v skalickej juniorke

SKALICA - Reprezentoval slovenskú reprezentáciu do 20 rokov, dobré meno si robil aj v našej najvyššej súťaži, no doteraz nemá klub. 25-ročný brankár Patrik Romančík si kráti čas pri junioroch MHKM Skalica.
Zdroj: 32653
Zdieľajte:

Skalica sa výrazne oslabila. Odišli viaceré opory, medzi ktorými ste nechýbali. Prečo?

"Počas leta mi zavolal riaditeľ klubu Miroslav Lipovský a povedal, že ďalšia sezóna bude založená na junioroch. Samozrejme, ostali skúsenejší chalani ako Ondrej Janík či Ľubomír Škápik. Dôležitú rolu zohral rozpočet, ktorý bol menší v porovnaní s vlaňajškom. Svojim telefonátom mi dal vedieť, aby som sa vedel zariadiť."

Čo momentálne robíte?

"Celú letnú prípravu som absolvoval v zaužívanom režime. Čakám na ponuky, ale čas letí a stále som bez zamestnávateľa. Striedam ľad so suchou prípravou a tvrdo pracujem. V súčasnosti chodievam na brigádu, kde som tretí deň. Bez peňazí sa človek nepohne."

Pozrite si aj

VIDEO Pospíšil pri prvej bitke v zámorí schytal nemilosrdný direkt: O to viac sa teším na odvetu, hovorí

Zažili ste už situáciu, že tak dlho čakáte na nové pôsobisko?

"Nie, je to prvá takáto skúsenosť, ktorá určite nie je príjemná. Našťastie ma podporujú niektorí spoluhráči, ktorí sa vyslovili, že aj oni si prešli takýmto obdobím."

Čas je pokročilý. Neobávate sa skutočnosti, že túto sezónu ostanete bez práce?

"Týmto si nezaťažujem myseľ. Som nastavený pozitívne. Mal som už ísť do nového klubu, ale akosi sa to predĺžilo o týždeň. Uvidím, ako to nakoniec dopadne. Treba mať pevné nervy, aby som to vydržal."

V auguste si vás v Leviciach pomýlili s bratom Adamom. Boli by ste radšej, keby ste hrávali aspoň tam?

"Samozrejme, rád by som chytal. Musím však povedať, že sa tam môj brat ukázal vo veľmi dobrom svetle a verím, že sa mu podarí vybojovať kontrakt. Nechcem byť jeho prekážkou." (smiech).

Prečítajte si aj

VIDEO Tatarov gól Montrealu nepomohol, dôvod na radosť nemal ani Jurčo

Nevstúpili opätovne Nové Zámky do hry o vaše služby?

"Tento klub som neriešil. Nebolo tam zle, dokonca tam pravidelne chodievam so snúbenicou. Z osobného hľadiska som čakal viac, pretože som sa do brány dostal až na play-off proti Nitre."

Máte vysnívanú ligu, ktorú by ste chceli skúsiť?

"Každý športovec pomýšľa na silnú súťaž. Samozrejme, chcel by som ísť niekde, kde je kvalita, ale v prvom rade hľadám mužstvo, kde by som opäť začal žiť medzi spoluhráčmi, ako tomu bolo doteraz."

Veľa mladých hráčov sa nedokázalo presadiť a skončili s aktívnou činnosťou. Pripúšťate aj túto možnosť?

"Určite nie! Som profesionál. Ako som už hovoril, snažím sa myslieť pozitívne. Inak by som sa zbláznil. To, že som prvýkrát v kariére bez práce, nenaznačuje, žeby som mal končiť. Patrím medzi ľudí, ktorí si dávajú cieľ a idú za ním."

ANKETA: Stihne tento ročník brankár Patrik Romančík?

  • Áno, budúci týždeň získa klub.

    75%

  • Nie, vynechá sezónu.

    25%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články