Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banskobystričania víťazstvo venovali prezidentovi klubu, Bažány videl pozitíva

NITRA - Výborná štatistika HC ´05 iClinic Banská Bystrica v zápasoch proti HK Nitra pokračuje aj po prvom vzájomnom dueli nového ročníka. "Barani" vyhrali pod Zoborom tesne 2:1, bol to však veľký boj.
Zdroj: 32189
Zdieľajte:

O všetkom podstatnom rozhodla prostredná časť hry, kedy sa najskôr trafil Andrej Šťastný, vzápätí v presilovke kapitán Ivan Ďatelinka. Jeho zásah sa ukázal ako víťazný, nakoľko z domácej strany Karol Csányi len znižoval: "Víťazstvo sa rodilo ťažko, bolo vydreté. Celý zápas sme museli hrať naplno. Skončilo to len o gól, ale uspeli sme," hovorí Ďatelinka.

Prečítajte si aj

Detva prišla o svoju víťaznú šnúru: Trápia ju zranenia opôr a tresty za zlé striedania

Ten bol veľmi rád za svoj presný zásah, ktorý padol v početnej prevahe: "Teší ma, že sme využili presilovku. Súper potom síce znížil, ale duel sme následne kontrolovali. Nitru sme k nejakému veľkému tlaku nepustili, porazili sme ju našou bojovnosťou a dobrým korčuľovaním. Myslím si, že sme dali pekný darček k 60. narodeninám prezidentovi klubu Jurajovi Kovalovi. Som rád, že sme mu spravili radosť," nechal sa počuť líder banskobystrickej kabíny, ktorý nezabudol ani na muža číslo jedna, čo sa týka hokeja pod Urpínom. Ten mal "guľatiny" presne v nedeľu 13. októbra, aj keď súkromnú oslavu na Ľupčianskom hrade usporiadal už skôr.

Veľkú zásluhu na výhre "baranov" mal taktiež kanadský brankár Tyler Beskorowany, ktorý bol po stretnutí vyhlásený za najlepšieho hráča hostí. Mužstvo podržal hlavne pri oslabeniach: "Chytá skvele, je našou veľkou oporou," hovorí Ďatelinka: "Bol to dobrý zápas z oboch strán. Mali sme výborný forčeking, darilo sa nám dostávať puk do útočného pásma. V prvej tretine sme hrali veľmi dobre v hre piatich na piatich. Druhá tretina bola ťažšia, pretože sme sa nechali príliš často vylučovať. To sa nesmie stávať. Zvládli sme však oslabenia. V tretej tretine sme dobre blokovali strely súpera a podarilo sa nám to ubrániť," zhodnotil stretnutie Dan Ceman.

Prečítajte si aj

VIDEO Fehérváry strelil prvý gól v zámorí, skvelými výkonmi si pýta pozvánku späť do NHL

Hlavný tréner HK Nitra, Marián Bažány, vyzdvihol, že jeho mužstvo sa nevzdalo ani za nepriaznivého stavu: "Na začiatku druhej tretiny sme ubrali a skúsené mužstvo ako Bystrica to využila. Musím vyzdvihnúť, že za stavu 0:2 sme sa zdvihli a vrátili k našej hre. Vytvorili sme si presilové hry, jednu sme aj využili," tvrdí 44-ročný kouč.

Bývalý reprezentant Nemecka videl aj jasné pozitíva: "Do poslednej tretiny sme išli s tým, aby sme držali systém a vytvárali si väčší tlak. Vytvorili sme si dobré šance na vyrovnanie, ale žiaľ, nepodarilo sa nám to. Celkovo som s prístupom a bojovnosťou spokojný. Máme na čom stavať," dodal Marián Bažány.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články